MENU

13:38
Український аналог Кватрака буде дешевше всіх конкурентів
Харківський тракторний завод останнім часом розвивається неймовірними темпами. Чого вартий, наприклад, підписання договору про виробництво комбайнів Sampo Rosenlew, переговори про виробництво комбайнів John Deere.
Співпраця зі світовими компаніями, безумовно, піде на користь продукції ХТЗ, проте воно стало можливим тільки тому, що і сам завод - розробляє новинки, працює над впровадженням міжнародних систем якості. Загалом, - не стоїть на місці.
Як розповів Юрій Головач, директор з продажу ТД ХТЗ, підсумки минулого року свідчать про те, що ринок потребує більш потужних тракторах. Тому виробник з 180-сильного ХТЗ-150Х-09 переключився на 2740-сильний ХТЗ 172-21, який і став «хедлайнером» продажів.
ХТЗ-280Т
На сьогоднішній день ХТЗ проводить випробування трактора з двигуном ЯМЗ на 250 к.с., а нова безступінчата трансмісія вже відпрацювала 400 (!) мотогодин без єдиного відмови. До кінця року очікується початок її серійного виробництва.

Головна ж новинка - «кватрак» ХТЗ-280Т на 280 к.с. зі змінною гусенично / колісної ходової вже показав себе в польових випробуваннях, продемонструвавши тягові властивості, характерні для трактора більш високого класу. В ході випробувань ХТЗ-280Т працював з 16-рядної сівалкою John Deere-7200. Швидкість роботи становила значні 12 км / год.
Нагадаємо, виконання ХТЗ-280 передбачено як в колісному варіанті, так і на гусеничному рушії. Гусеничний рушій, в свою чергу, представлений у двох варіаціях - гумотросового гусениця і сталева.
Початок серійного виробництва новинки заплановано на 2016-2017 рр. За попередніми розрахунками, ХТЗ-280 обійдеться мінімум в 3 рази дешевше закордонних аналогів.
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 708 | Додав: evgeniu | Теги: Трактори Гусеничні трактори, трактори, Трактори Колісні трактори, ХТЗ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar