MENU

15:18
Українські аграрії змушені скоротити обсяг внесення гербіцидів

У 2014 році імпорт гербіцидів в Україні перевищив 60 тис. тонн, такий високий обсяг у порівнянні з іншими групами пестицидів забезпечується за рахунок великої норми внесення таких гербіцидів як гліфосат, ацетохлор і прометрин, чия норма внесення коливається від 1-го до 6-ти літрів на гектар.

Сумарно імпорт препаратів на основі цих діючих речовин перевищує 57% всього імпорту гербіцидів в Україні. Найбільші піки імпорту гербіцидів в Україні припадали на лютий-квітень і листопад-грудень. З травня по жовтень 2014 відзначався спад активізації імпорту гербіцидів і в період так званого міжсезоння імпорт склав 17 тис. тонн, тоді як інша частка припала саме на «сезонні» місяці. У 2015 році очікується зниження імпорту гербіцидів на 10-12%. Сильно вплине на гербіцидний ринок України економічна ситуація в країні, а саме курс долара, який вже в лютому перевалив за позначку 25 грн. Так само на зниження імпорту гербіцидів вплинуть воєнні дії, які ведуться на частини Донецької та Луганської областей. Кримські аграрії так само не зможуть придбати гербіциди з території материкової України, що в свою чергу знизить обсяг імпорту і зокрема прибуток імпортерів гербіцидів в Україні.

За даними ІК «Інфоіндустрія» на ринку України домінували препарати під торговою маркою «Раундап Макс» і «Харнес» компанії «Monsanto», а також препарат «Примекстра TZ Голд» компанії «Syngenta». Сумарно імпорт цих препаратів склав 13,5 тис. тонн.

Сумарна вартість імпортованих гербіцидів склала 420 млн. доларів, з них 119 млн. доларів припало на останні три місяці і 184 млн. доларів на період з лютого по квітень. Очікується, що в 2015 році імпорт гербіцидів в Україні не перевищить 380 млн. доларів, це пов'язано з припиненням ведення сільського господарства на частині територій України, а так само з катастрофічною ситуацією на валютному ринку.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 520 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: зниження імпорту гербіцидів на 10-1, імпорт, внесення, гербіцид | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar