MENU

14:11
Україна та Туркменістан домовилися розширити науково-дослідницьку співпрацю у аграрній галузі
Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та Надзвичайний та Повноважний Посол Туркменістану в Україні Нурберді Аманмурадов домовилися поглибити співпрацю країн у науково-дослідний сфері діяльності, зокрема у галузі тваринництва, охорони прав на сорти рослин та насінництва.


Сторони домовилися розширити співпрацю у сфері тваринництва, племінної та селекційної роботи а також обговорили можливі постачання м'ясних порід великої рогатої худоби до Туркменістану. Для досягнення плідних результатів щодо розвитку торгівельних відносин необхідно обома країнами здійснити низку заходів між ветеринарними службами щодо узгодження вимог на постачання тваринницької продукції на ринок Туркменістану.
Олексій Павленко зазначив, що Україна готова додатково розглянути можливості збільшення постачання сільскогосопдарської та харчової продукції, зокрема цукру, соняшникової олії та інших товарів до Туркменістану.
 
Довідково: За результатами 2014 року товарообіг сільськогосподарської продукції між країнами склав 76,8 млн доларів США, що на 12 млн доларів США менше, ніж аналогічний показник 2013 року.
В основному у Туркменістан експортуються вироби із зерна і хлібних злаків, какао-боби та продукти з них, кондитерські вироби, згущене молоко, м'ясо та субпродукти.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 440 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: науково-дослідна сфера, Мінагрополітики України, Туркменістан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar