MENU

14:54
Україна та Грузія підписали протокол співпраці в аграрній сфері
10313648_1425150544424799_1628810220542533118_n.jpg

    Сьогодні, 5 червня, в рамках проведення XXVІ Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2014» відбулось спільне засідання українсько-грузинської робочої групи зі співробітництва у сфері АПК під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки та Першого заступника Міністра сільського господарства Грузії Отара Данелія.

   На зустрічі керівники робочої групи обмінялися інформацією про стан розвитку аграрного сектора економіки України та Грузії. При обговоренні було відзначено, що українсько-грузинське співробітництво в сфері АПК займає важливе місце в системі зовнішньоекономічних відносин двох країн.

   Так Ігор Швайка наголосив: «У нас є дуже багато напрямків, які ще потребують розробки у наших українсько-грузинських відносинах. Але я можу зазначити, що в секторах імпорту цитрусових з Грузії до України та імпорту винної продукції, співпраця України і Грузії є довгостроковою. І я переконаний, що цей напрацьований досвід буде для нас корисним задля відкриття нових напрямків роботи. Найбільш є перспективними напрямки м'ясомолочними продуктами, чайною продукцією, овочами та фруктами (яблука, персик, нектарин), цитрусами, вино-продуктами».

   Також сторони обговорили розвиток перспективних напрямків двостороннього співробітництва у сфері тваринництва та птахівництва, у борошномельній та зерновій сферах, а також у галузі виноградарства та виноробства.

   Також з метою активізації двосторонньої співпраці у сфері сільського господарства та його правового забезпечення, сторони обговорили стан підготовки проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії щодо співробітництва у сфері карантину та захисту рослин. Сторони домовилися підписати Угоду на наступному засіданні Спільної міжурядової українсько-грузинської Комісії з питань економічного співробітництва. Сторони відзначили позитивну роботу з підготовки до підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії.

   З метою подальшого розвитку двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією сторони домовилися надавати всебічну підтримку підприємцям двох країн у здійсненні експортно-імпортних операцій для задоволення потреби ринків країн в сільськогосподарській і продовольчій продукції, в тому числі, зерновими, натуральними соками, м’ясо-молочними продуктами, чайної продукцією, овочами та фруктами (яблука, персик, нектарин), цитрусами, вино-продуктами і т.п.

   На завершення зустрічі, Ігор Швайка наголосив, що хоча обидві країни були змушені пристосовуватися до господарств діяльності в умовах окупації частини території, ці труднощі лише зміцнять Україну та Грузію. "Я переконаний, що між Грузією та Україною розвиватимуться лише дружні та прагматичні відносини. Кожній зі сторін є чому повчитися і є чим поділитися, а відповідальний підхід до розвитку відносин дозволяє припускати, що співпраця між нашими країнами принесе нам лише користь".

 

Прес-служба Мінагрополітики

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 531 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0