MENU

15:40
Україна та Фінляндія обговорили можливість співпраці у аграрній галузі

У рамках робочого візиту до Естонської республіки Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка провів зустріч із Міністром сільського та лісового господарства Фінляндської Республіки Ярі Коскіненом.

Ігор Швайка підкреслив важливість співпраці між Україною та Фінляндією в рамках Міжурядової українсько-фінляндської змішаної комісії з питань торгівлі і економічного розвитку. Також Міністр привітав рішення фінляндського Уряду щодо виділення коштів на реалізацію інвестиційних проектів, які впроваджуватимуться фінляндською компанією «ПроАгрія» у сферах рибальства, використання альтернативних джерел енергії у сільському господарстві та оновлення лісових ресурсів.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва між країнами. Одним із важливих напрямів у цьому контексті є співпраця у рибній галузі. Ігор Швайка підкреслив, що Україна зацікавлена у впровадженні інвестиційних проектів у сфері рибного господарства, зокрема в галузі раківництва. Крім того, Фінляндія має позитивний досвід сталого управління лісами. Ігор Швайка підкреслив, що Україна розглядає Фінляндію як відомого світового лідера щодо використання лісових угідь та створення екологічних умов для розведення лісів. Крім цього, було наголошено, що Україна зацікавлена в аналізі стану та перспектив виробництва біодизелю, біоетанолу, біогазу та інших видів альтернативного палива і нетрадиційних джерел енергії, які існують в Фінляндії.

Також сторони обговорили можливість виходу фінляндських компаній на український ринок, зокрема, мова йшла про будівництво заводів із виробництва фінляндської сільськогосподарської техніки в Україні.

Довідково

За 3 місяці 2014 року товарообіг сільськогосподарської продукції склав 3,16 млн. дол. США. Торговельне сальдо негативне. Імпорт склав 3,1 млн. дол. США, що на 0,16 млн. дол. США більше, ніж за аналогічний період 2013 року (вироби із зерна і хлібних злаків – 1.12 млн. дол. США, спирт – 0,5 млн. дол. США, риби, ракоподібні, молюски – 0,58 млн. дол. США). Експорт склав 0,06 млн. дол. США, що на 0,4 млн. дол. США менше, ніж за аналогічний період 2013 року (плоди, горіхи, цедра – 0,048 млн. дол. США, шкури з шкури ВРХ, овець, ягнят – 0,012 млн. дол. США).

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 581 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar