MENU

21:22
У Києві обговорили питання ефективності використання точного землеробства в Україні

У Києві обговорили питання ефективності використання точного землеробства в Україні

 

5 червня у Києві відбувся Форум «Ефективність використання точного землеробства в Україні», організований асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» і агенцією «AgriEvent» в рамках XXVI Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2014». Головною метою заходу стало підвищення розуміння українських сільгоспвиробників ефективності використання систем точного землеробства в Україні, а також факторів, які будуть впливати на їх діяльність у наступному МР. У роботі форуму взяли участь представники аграрних підприємств і холдингів, виробників сільгосптехніки та засобів захисту рослин зі всієї України.

На заході розглядалися актуальні проблеми точного землеробства, а саме: сучасна техніка як елемент ефективності агровиробництва, цінова політика на послуги елеваторів та ХПП в нинішньому сезоні, використання системи точного висіву та внесення добрив, ефективність впровадження точного землеробства на підприємстві, кон’юнктура ринку зернових та олійних в Україні, ціновий прогноз на 2014/2015 МР тощо.

«2013/14 МР приніс українським аграріям багато несподіванок: суттєве зменшення закупівельних цін на основні культури, економічну і політичну нестабільність у державі, що призвела в кінцевому підсумку до подорожчання практично всіх засобів виробництва, та додатково збільшила актуальність проблеми оптимізації собівартості. Проводячи даний форум, асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» має на меті перш за все донести до українських аграріїв новини зі світу сучасних технологій в АПК, налагодити комунікацію із професіоналами у сфері ефективних технологій, допомогти вибудувати або покращити вже існуючу модель ефективного виробництва сільськогосподарської продукції. 2013/14 МР показав, що великий урожай не є запорукою результативності, тож варто більше уваги приділяти співвідношенню затрат і потенційного ефекту від своєї діяльності, а також намагатися знайти найоптимальнішу позицію в даному питанні, роблячи поправку на поточні умови ринку», - повідомив експерт аграрних ринків УКАБ Ігор Остапчук.

«Подальший розвиток сільськогосподарського виробництва стає неможливим без використання високоефективних ресурсозберігаючих технологій точного землеробства. Ці нові технології не лише мінімізують шкоду, яка завдається оточуючому середовищу, але і є  досить вигідними з економічної точки зору. Відбувається це за рахунок того, що технології точного землеробства дозволяють збирати, оброблювати і використовувати в багато разів більше інформації, ніж це було раніше. Впровадження ресурсозберігаючих технологій у сільському господарстві дозволить галузі вийти на якісно новий рівень виробництва», - прокоментував керівник відділу інформаційно-технологічного сервісу IST AGRO SERVICE Олег Москаленко.

Асоціація

Український клуб аграрного бізнесу

вул. Жилянська, 146, пов. 3

01032 Київ, Україна

Тел/Факс: +380 44 236 20 97, 79

kotyk@ucab.ua 

www.ucab.ua

Тетяна Котик

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.


джерело: УКАБ
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 564 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar