MENU

14:33
U-Drill — для сівби на високих швидкостях

Kverneland розширює асортимент посівної техніки на європейському ринку. Новий посівний комплекс U-Drill вже встигли оцінити фахівці: машина завоювала гран-прі на міжнародній виставці в Угорщині у вересні цього року.

«З переваг нової машини особливо важливо відзначити високу точність висівання навіть на великих швидкостях (до 18 км/год.) і зручність роботи оператора, що в підсумку і визначає ефективність її застосування», — розповів продукт-менеджер сегменту посівної техніки «Квернеланд Груп СНД» Сергій Марні.

Нова машина з шириною захвату 6 метрів і бункером для насіння об'ємом 4350 літрів призначена як для традиційного, так і для мінімального обробітку.

У ній використаний висіваючий апарат останнього покоління. Такий же встановлюється і на новій сівалці Accord DG-II. Цей висіваючий апарат — інноваційна розробка інженерів Kverneland Group. Він поєднує високу точність і велику пропускну здатність з повною відсутністю необхідності його технічного обслуговування. Калібрування проводиться натисненням всього однієї кнопки, а норма висівання може регулюватися для будь-якого типу насіння за рахунок чотирьох змінних котушок.

Завдяки міцній модульній конструкції і можливості використання додаткового обладнання, U-Drill підійде для будь-якого типу ґрунту — від легких піщаних до важких глинистих.

Машина здійснює комплекс операцій за один прохід. Спочатку передній коток діаметром 800 мм ущільнює і вирівнює ґрунт. Борона Qualidisc готує насіннєве ложе. Після чого ґрунт знову накочується і вирівнюється великими котками діаметром 900 мм, встановленими зі зміщенням для зниження тягового зусилля.

Серцем машини є сошники. Ультратонка конструкція забезпечує легке проникнення в ґрунт, таким чином, майже весь тиск сошника (до 100 кг) використовується для точного витримування глибини сівби і прикочування вбудованими котками діаметром 380 мм, дозволяючи, тим самим, економити пальне і гарантувати рівномірну глибину посіву.

Закриття ґрунту завершує процес. Для цього в комбінації використовується S-подібна або зубова борона. Інтенсивність виконання операції може бути встановлена шляхом плавного регулювання тиску і встановлення зубців під трьома різними кутами.

Інженери передбачили низку функцій, що забезпечують комфортну роботу оператора. Так, тиск сошників встановлюється з кабіни трактора, калібрування запускається одним натисканням кнопки на дозуючому пристрої, а для системи автоматичного контролю проходження поворотної смуги необхідний тільки один гідравлічний клапан управління. Всю інформацію про роботу машини оператор може вивести на монітор у кабіні трактора.

Kverneland U-Drill стала четвертою в лінійці сівалок, яка в базовій комплектації є повністю ISOBUS-сумісною. Термінал управління IsoMatch Tellus з системою GEOControl дозволяє проводити диференційований висів і працювати з картами полів, підвищуючи ефективність і скорочуючи собівартість посівних робіт.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 510 | Додав: evgeniu | Теги: посівний комплекс U-Dril, Kverneland, сівалка, Kverneland U-Drill | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar