MENU

14:38
Тракторні новинки: Claas ATOS — потужністю від 76 до 109 к. с.

Ми вже розповідали про презентацію сімейства компактних тракторів Claas ATOS. Нещодавно німецький виробник привідкрив завісу над новинкою, яка в 2015 році прийде на зміну серії Celtis. Трактори будуть представлені в сегменті універсальних машин потужністю від 80 до 120 к. с. Серія ATOS стане десятою в лінійці тракторів Claas, що нараховує 51 модель потужністю від 72 до 530 к. с.

Простота і надійність конструкції дозволяє успішно використовувати трактори для вирішення широкого спектра завдань як на полі, так і на фермі, а численні варіанти оснащення і можливість установки додаткового обладнання — задовольнити індивідуальні потреби клієнтів. Нагадаймо, трактор був вперше представлений на виставці Eima 2014 в Італії, незабаром його можна буде побачити на SIMA 2015 у Парижі.

Серія включатиме дві «підсерії», що відрізнятимуться силовими агрегатами. «Двохсота» «підсерія» має під капотом 3-циліндровий двигун об'ємом 2.9 л потужністю 76 к. с. (ATOS 220), 88 к. с. (ATOS 230) та 97 к. с. (ATOS 240). Під капотом «трьохсотих» моделей «прописався» 4-циліндровий двигун об'ємом 3.8 л на 88 к. с. (АTOS 330), 102 к. с. (ATOS 340) чи 109 к. с. (ATOS 350).

Двигуни відповідають екологічним стандартам токсичності відпрацьованих газів Stage IIIb/Tier 4i, оснащені системою впорскування Common Rail, турбонагнітачем, системою охолодження повітря і опційно вентилятором системи охолодження з «муфтою в’язкості». Обробка відпрацьованих газів здійснюється за допомогою дизельного каталізатора окислення (DOC) і системи рециркуляції відпрацьованих газів (EGR). Каталізатор компактно розташовується під капотом. Високі показники крутного моменту (до 436 Нм) забезпечують відмінні ходові якості трактора. Обсяг паливного бака складає 145 л. Крім того, в серійній комплектації передбачена функція запису і зберігання числа обертів двигуна, яка спрощує управління трактором, зокрема, під час роботи валу відбору потужності.

Виробник пропонує для ATOS вибір з трьох коробок передач: механічної, TWINSHIFT з двоступінчастим перемиканням під навантаженням та TRISHIFT з триступінчатим перемиканням. Всі коробки передач доступні як з механічним реверсом, так і з електронним REVERSHIFT.

Вибрати можна з трьох варіантів роботи ВВП: 540 об./хв.; 540 і 540 ECO; 540/540 ECO, 1000 і 1000 ECO. Додатково можна замовити систему автоматичного перемикання ВВП і окремий синхронний вал відбору потужності для приводу причіпного обладнання.

Особливістю трактора ATOS є нова функція SMART STOP, доступна при використанні коробки передач з електронним реверсом. Ця функція забезпечує зупинку трактора при натиснутій педалі гальма без використання педалі зчеплення і активується натисканням кнопки на панелі приладів. Зупинка і початок руху відбувається тільки за рахунок педалі гальма, що значно полегшує роботу оператору.

Трактор додатково оснащується повністю інтегрованою фронтальною навісною системою вантажопідйомністю 1,9 т. Передньою навіскою можна управляти механічно (PROPILOT) чи гідравлічно (FLEXPILOT). Аналогічно управляється задня навіска. Залежно від моделі максимальна вантажопідйомність задньої навіски становить від 3,6 т чи 4,8 т.

Гідравлічний насос має стандартну потужність 55 л/хв., але використання опції ECO дозволяє підвищити його потужність до 60 л/хв. при зменшенні числа обертів двигуна до 1600 за хв., тим самим знизивши витрату пального. Доступні чотири секції гідророзподільника, четверта з яких управляється електронним способом.

Трактор пропонується з двома варіантами оснащення передній осі: зі стандартною без повного приводу; обладнаною гальмівною системою і повним приводом.

Новий ATOS комплектується комфортабельною кабіною з чотирма стійками та великою площею скління. Всі важелі і кнопки розташовані ергономічно. Широкі двері полегшують оператору вхід/вихід, а люк в скляному даху — контроль роботи фронтального навантажувача.

Перші трактори ATOS надійдуть на європейський ринок у 2015 році.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 521 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Трактор, Claas ATOS, claas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar