MENU

14:24
Тест-драйв Лозовських машин

В Лозівському районі (Харківська область) на базі ПСП «Гарант» пройшов День поля «Лозівські Машини».
Захід став першим кроком у реалізації практичних завдань інноваційно-освітнього кластеру «Агротехніка» і зібрало більше 250 учасників - керівників агропідприємств, обласних і районних об'єднань роботодавців в аграрній сфері, представників профільних ВНЗ, фахівців аграрної галузі багатьох областей України.

Директор з маркетингу та продажу УПЕК Роман Гіршфельд

Як розповів директор з маркетингу та продажу УПЕК Роман Гіршфельд: «Ми прийшли на ринок, щоб пропонувати нашим аграріям інноваційну, енергоефективну грунтообробну техніку з лідируючими параметрами ціни і якості. Це наше перше настільки велике захід. «Лозівські машини» - новий бренд, який був створений на базі ЛКМЗ. Наше гасло: гроші орють. І сьогодні ми продемонструємо як це все працює ».

Для учасників і гостей заходу було проведено масштабний демо-показ практично всієї лінійки ґрунтообробної та посівної техніки «Лозівські Машини» виробництва ЛКМЗ.

Свою роботу «в полі» показали 12 одиниць сільгосптехніки. Після проходження кожного агрегату фахівці оцінювали як ефективність роботи знаряддя, так і якість виконання операцій.

«Приємно бачити, що у нас, на Лозівщині, з'явився хороший конкурент європейським і американським технологіям, - зазначає Геннадій Маймистов, директор ТОВ« СВ-АГРО »(с. Нова Іванівка, Лозівський район), - Тут представлений практично весь ряд техніки, який необхідний для обробки грунту. Придбання лозівських агрегатів - це в жодному разі вигідно, оскільки дана техніка в рази дешевше імпортних аналогів, немає проблем з запасними частинами та комплектуючими. А найголовніше - це наш вітчизняний виробник ».

Особливий інтерес в учасників Дня поля викликали зразки нової техніки виробництва ЛКМЗ.«Новинки в лінійці« Лозовських машин », - розповів директор з продажу АГРОдівізіона ІГ УПЕКОлександр Титов, - це пневматичний посівний комплекс« Златник », який на сьогоднішній день не має вітчизняних аналогів і впевнено конкурує з кращими зразками імпортної техніки, так само як і наш дискатори «Дукат-12», а також глибокорозпушувач «Гульден», який концептуально близький до найбільш поширеним європейським глибокорозпушувача ».

Час, відведений для індивідуального огляду техніки, пройшло в динамічному спілкуванні учасників з фахівцями ЛКМЗ та Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі (УКБТШ), яке розробляє сільгосптехніку. За словами головного конструктора УКБТШ Олексія Гриненко,фахівці активно цікавилися реалізованими в агрегатах конструкторськими рішеннями, зокрема, особливої ​​уваги були удостоєні посилені необслуговувані підшипникові вузли, якими комплектуються агрегати ЛКМЗ.

Для багатьох аграріїв важливим моментом є те, що представлені агрегати «Лозовських машин» адаптовані до вітчизняної тягової техніці.

Василь Чорномаз, генеральний директор ЛКМЗ зазначив: «Наші конструктори враховують, що причіпні знаряддя ЛКМЗ повинні агрегатуватися з найбільш поширеними в господарствах українськими тракторами. Таким чином, ми зі свого боку намагаємося підтримувати нашого виробника, і також сподіваємося на підтримку з їхнього боку ».

Під час польової демонстрації всі агрегати отримали схвальні відгуки учасників. Деякі висловили намір придбати сільгосптехніку ЛКМЗ. Технічний директор ПП «Деметра» (м.Токмак Запорізької області) Володимир Хлян сказав: «У нас вже є в користуванні техніка ЛКМЗ. Є лущильник ДМ, другий рік в роботі культиватор «Шилінг», ДЛМ-5 («Дукат»). Техніка хороша, якісна і доступна за ціною навіть для середнього господарства. На даний момент плануємо придбати посівний комплекс «Златник», тому, власне, ми тут - перед придбанням подивитися агрегат в роботі ».

У фіналі офіційної частини Дня поля відбувся розіграш лотереї. Переможцем і щасливим володарем стерньового культиватора «Шилінг» став Ігор Малович, представник СФГ «Ельдорадо» (Дніпропетровська обл.). «Тут на Дні поля ми пригледіли для придбання Дукат-12, і навіть вже оформили заявку. А тут ще й подарунок. Несподівано порадував », - поділився він.

В рамках ділової програми Дня поля «Лозівські машини» також відбулося перше засідання експертно-координаційної ради кластеру «Агротехніка». На зустрічі були присутні представники аграрних ВНЗ країни, компаній-учасниць кластера. На засіданні обговорювалися питання розвитку агрокластера, такі як: приєднання нових учасників, спільна робота зі створення філій Кластера в університетах, можливості по технічному оснащенню навчально-виробничих комплексів та ін.

На завершення заходу Роман Гіршфельд запевнив, що ІГ УПЕК і ЛКМЗ не збираються зупинятися на досягнутому. «Ми і далі плануємо розширювати асортимент своєї продукції. Вже цього року ми плануємо презентувати важку дискову борону, важку Зубова борона, розширити лінійку по «червінців». Ми живемо цією технікою і створюємо її для ваших полів. І ведемо ми цю роботу в «Аглокластере» спільно з університетами, аграріями та іншими виробниками сільгоспмашинобудування. Ми цю роботу розпочали. Ми тут надовго! »- Сказав він, звертаючись до учасників.

Оцінюючи значення заходи, Роман Гіршфельд зазначив, що День поля «Лозівські машини» має хороші перспективи стати однією з найбільших агропромислових майданчиків для обміну досвідом та взаємодії між учасниками створеного інноваційно-освітнього кластеру «Агротехніка» та підприємствами АПК. Він також висловив сподівання, що проведення Дня поля «Лозівські машини» стане доброю щорічною традицією для ІГ УПЕК, і впевненість, що захід стане знаковою подією для аграрної галузі регіону в цілому.

 
Інноваційно-освітній кластер «Агротехніка» у сфері новітніх технологій землеобработкі і сучасного сільгоспмашинобудування створений 24 червня 2015 
Ініціаторами та засновниками кластера стали Харківська обласна державна адміністрація, Індустріальна група УПЕК, що входять до групи Лозівський ковальсько-механічний завод та Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі , Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка, Харківська обласна організація роботодавців у сфері агропромислового комплексу. Також до створення кластера приєдналися три університети аграрного профілю з інших областей України: Миколаївський національний аграрний університет, Сумський національний аграрний університет і Таврійський державний агротехнологічний університет. 
Генеральною метою створення кластера є об'єднання зусиль провідних приватних промислових і агропромислових підприємств, аграрних ВНЗ України, науково-дослідних та інженерних центрів, а також органів державної влади та місцевого самоврядування для розробки впровадження сучасних енергоефективних технологій землеоброботкі;імпортозаміщення шляхом розробки і виробництва вітчизняної енергозберігаючої агротехніки та просування її на внутрішньому і зовнішньому ринках; створення нових робочих місць;підвищення технічного рівня освіти; трансферу технологій та реалізації інновацій в агропромисловій сфері; поліпшення взаємодії з органами влади для розробки ефективної політики підтримки вітчизняних виробників агротехніки. 
Кластер є відкритим для подальшого приєднання учасників, як з боку університетів, так і з боку промислових і агропромисловий підприємств України, громадських організацій.
Більше інформації про «Лозовських машинах» - на agro.upec.ua і www.lkmz.com.
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1017 | Додав: evgeniu | Теги: тест-драйв, глибокорозпушувач, виставка, грунтообробна техніка, «Лозівські Машини», дискатор, сівалка, культиватор, «Агротехніка» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar