MENU

14:27
Техніка урожаю: що цікавого представили в Києві «Зернові технології-2015»

Традиційно напередодні весняної посівної кампанії в столичній «ЕкспоПлазі» пройшла виставка техніки та обладнання «Зернові технології». Цьогорічна подія вийшла менш масовою, ніж у попередні роки: як за кількістю компаній-учасників, так і відвідувачів. Тим не менше прицінитися було до чого. Не обійшлося й без новинок. Найбільші експозиції підготували група компаній «АМАКО», компанії «Maschio Gaspardo Ukraine», «Агро-Темп» і «Завод Кобзаренка».

Головним ньюзмейкером на стенді «АМАКО» став підрозділ «ІНСІМА», що спеціалізується на бюджетній техніці: продуктову лінійку компанії поповнили польський бренд Akpil та китайський Everun.

Akpil займає лідируючі позиції в Польщі з виробництва ґрунтообробних машин. Крім того, асортимент продукції включає техніку для внесення мінеральних добрив і ЗЗР, заготівлі кормів, картоплярства. Також компанія є постачальником комплектуючих відомим європейським брендам. У центрі експозиції на київській виставці була дискова борона серії Gepard, що включає агрегати з шириною захвату від 1,75 до 3,5 м. Машини оснащуються двома рядами дисків з діаметром 560 мм, прикочуюючим котком та можуть працювати на швидкості до 20 км/год.

 

Китайський Everun спеціалізується на виробництві компактних універсальних фронтальних навантажувачів з шарнірно-зчленованою рамою. У Києві було презентовано модель ER20 вантажопідйомністю 2 т і максимальною висотою розвантаження 3,1 м. Машина оснащується двигуном потужністю 75 к. с., має повний привід та гідравлічну трансмісію. Завдяки «ламаній» рамі мінімальний радіус розвороту навантажувача становить 4,6 м. Максимальна швидкість — 25 км/год. Як повідомили в компанії, перші два навантажувачі Everun, завезені в Україну, вже знайшли власників.

 

Знайшли перших власників і представлені торік зернові сівалки турецького виробника Özdöken. У цьому році «ІНСІМА» вивела на український ринок просапні 8-рядкові сівалки VPHE-G8 та VPHE-8 DG (на фото).

 

Ще одна новинка від турецького виробника — навісні розкидачі мінеральних добрив DMS-1200 з бункером об’ємом 1200 л та шириною захвату 36 м.

 

На стенді Maschio Gaspardo відбулася українська прем’єра нової серії навісних оборотних плугів Unico. Їхня особливість — конструкція з регульованим паралелограмом, призначена для максимально повного копіювання рельєфу поля. Пропонуються кілька систем захисту корпусів та механічне або гідравлічне регулювання ширини борозни. Всього серія нараховує шість базових моделей з кількістю корпусів від двох до шести для тракторів потужністю від 50 до 280 к. с.

 

Інша новинка — причіпний обприскувач Campo 44S з баком для ЗЗР на 4450 л та шириною штанги 32 м. Агрегат оснащується функцією Deviokit, що дає змогу промивати систему із заповненим основним баком. Це важливо під час роботи з розчинами-емульсіями, які утворюють осад під час зупинок у роботі. Серед інших конструктивних особливостей — пневматична підвіска з можливістю безступінчастої зміни ширини колії в діапазоні 1,6—2,25 м.

 

Компанія «Агро-Темп» презентувала флагман модельного ряду чеських тракторів Zetor — Forterra 150 HD. Машина отримала подовжену колісну базу, посилену роздавальну коробку, більш широкий задній міст, підресорену кабіну з новою панеллю управління. Під капотом — двигун власного виробництва потужністю 147 к. с., що відповідає екологічному стандарту Stage IIIВ. КПП — 5-ступінчаста з двома діапазонами швидкостей, 3-ступінчастим підвищувачем крутного моменту та реверсом. Максимальна швидкість — 40 км/год. Трактори оснащуються функцією автоматичного регулювання задньої навіски HitchTronic. З її допомогою оператору необхідно лише задати роботу глибину знаряддя, після чого «електроніка», вимірявши супротив ґрунту, налаштовує навіску.

При ціні базової комплектації в 66 000 євро Forterra 150 HD є альтернативою тракторам більш іменитих брендів. Крім ціни, в компанії сподіваються зацікавити клієнтів широким набором опцій, а також унікальною для ринку гарантією в 2,5 роки.

 

Також у цьому році продуктову лінійку «Агро-Темпу» поповнили причіпні обприскувачі Caruelle Olimpia. До цього компанія пропонувала самохідні моделі французького виробника серії Nympheos. Представлений на виставці обприскувач Olimpia 320S/24 оснащується основним баком об’ємом 3200 л, штангою з шириною захвату 24 м, протипінною системою та системою турбонаповнення бака.

 

«Завод Кобзаренка», підтверджуючи репутацію найбільшого в Україні виробника цистерн сільськогосподарського призначення, привіз до Києва новинку — ВНЦ-16/2. Агрегат оснащується металевою 2-секційною цистерною об’ємом 16 «кубів» і призначений для підготовки хімічних розчинів, їх перевезення та заправки обприскувачів.

 

Польський «Agro-Land» через дистриб’ютора, компанію «Хутірець», продовжує просувати в Україні посівні комплекси технології Strip-till англійського виробника Mzuri. На «Зернових технологіях-2015» «Agro-Land» представив комплекс Pro-Til 4Т. Ширина захвату агрегату — 4 м. За прохід він формує 11 смуг шириною 12 см та відстанню між ними 38,4 см. Машина оснащується двохсекційним бункером: для насіння (на 2040 л) та мінеральних добрив (1360 л). Як розповіли в компанії, торік в Україні було реалізовано сім комплексів, які на «відмінно» справилися з роботою на важких чорноземах. На посівах ріпаку і сої Pro-Til, що заміняє шлейф машин для обробітку ґрунту, сівби та внесення добрив, потребував 15—16 л пального на гектар.

 

«Українська овочева компанія» («UVC») представила нову серію причіпних обприскувачів Unigreen Campo. Українським аграріям пропонуються моделі з баками на 2200 та 3200 л і штангами шириною захвату від 12 до 30 м. Обприскувачі оснащуються потужними мембранно-поршневими насосами (до 400 л/хв.) і, як опція, системою примусового осадження краплин.

 

Серед українських виробників новинки також продемонстрували «Лозівські машини» та ПП Сорока.

Виробник з Харківщини презентував культиватор для передпосівної підготовки «Червонець». Агрегат має ширину захвату 8 м. Глибина обробітку — 3—15 см. В оптимальних польових умовах при робочій швидкості 15 км/год. продуктивність машини досягає 12 га/год. Культиватор оснащується подвійним зубчастим котком. На вибір пропонуються три варіанти робочих органів: стрільчаста лапа, «гусяча лапа» та долото. Потреба в потужності — 130 к. с.

 

А виробник обприскувачів з Новосілок (Київська область) продовжує розвивати серію причіпних обприскувачів «Вектор». Цьогорічна новинка — «Вектор 5000» з баком нової форми та штангою з робочою шириною 27 м (проти 24 м у попередньої моделі). Агрегат оснащується системою вмикання-вимикання секцій штанги за допомогою системи GPS. Представлений обприскувач вже знайшов покупця — з виставки машину відправлять в одне з господарств Івано-Франківської області.

 

Ще фото:

 
Німецький виробник Rabe вивів на український ринок серію причіпних розкидачів мінеральних добрив з бункерами великого об’єму
 
ОПШ-3524 виробництва «Львівагромашпроекту» оснащується баком на 3500 л, 24-метровою штангою та автоматизованою системою управління
 
Самохідний обприскувач Ibis виробництва «Богуславської сільгосптехніки»
 
Родзинкою виставки та місцем «фотопаломництва» став 50-сильний Deutz 1960-х років. Реставрований в Україні, трактор хоч завтра може відправитися в поле
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 785 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: виставка, техніка, Трактор, «Agro-Land», «UVC», Caruelle Olimpia, «Львівагромашпроекту», обприскувач, «Зернові технології-2015, «Завод Кобзаренка» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar