MENU

14:25
Техніка якісного корму: KUHN на Міжнародному молочному конгресі-2015

На початку березня в столиці пройшов щорічний, восьмий за рахунком, Міжнародний молочний конгрес. Виставковий центр «КиївЕкспоПлаза» відчинила двері для понад півсотні учасників та більше півтори тисячі відвідувачів. Генеральним спонсором заходу стала компанія KUHN, світовий лідер з виробництва навісної та причіпної техніки для рослинництва та тваринництва.

Конгрес є ключовою подією молочної галузі України, даючи можливість професіоналам обмінюватися досвідом та дізнаватися про останні новинки. Робота конгресу будується з панельних дискусій, тематичних секцій, виставки обладнання й техніки та демонстрації їх можливостей на фермах.

Основний стенд компанії KUHN розмістився на площі 200 кв. м, де були продемонстровані актуальні для українського ринку моделі для заготівлі та приготування кормів.

В сегменті кормозаготівельної техніки французький виробник пропонує широкий асортимент косарок, косарок-плющилок, ворушилок, валкоутворювачів, прес-підбирачів — підібрати оптимальні рішення зможуть як дрібні фермери, так і середні та великі господарства.

На конгресі було представлено одну з останніх новинок — причіпну дискову косарку-плющилку з центральним кріпленням дишла FC 3160 TCR. Агрегат має ширину захвату 3 м та ряд рішень, що підвищили якість і безпеку роботи. Серед них — косарний брус OPTIDISC, зубчаста передача з системою захисту PROTECTADRIVE, система швидкої заміни ножів FAST-FIT і поворотний редуктор GYRODINE. Останній підвищує маневреність та допомагає долати нерівності рельєфу без втрати продуктивності.

 

«Зелену лінію» доповнив 2-роторний валкоутворювач GA 6632. Основними перевагами є ідеальне копіювання рельєфу і якісне згрібання без втрат. Особлива конструкція граблин ротора забезпечує високу продуктивність і укладку розпушених валків. Двохступеневий редуктор MASTERDRIVE гарантує безперебійну роботу навіть у найважчих умовах. Робоча ширина GA 6632 для одного валка — до 6,3 м, двох валків — 6,5 м.

 

KUHN пропонує широку лінійку рулонних прес-підбирачів та їх комбінацій з обмотувальниками. На конгресі компанія представила модель VB 2160, що належить до лінійки прес-підбирачів зі змінною камерою. Агрегат дає змогу отримувати рулони діаметром від 80 см до 1,6 м. Ширина захвату залежно від модифікації — 2,1 м чи 2,3 м. Підбирачі шириною 2,3 м — маятникового типу, що поліпшує циркуляцію маси та забезпечує більш акуратне підбирання. Завдяки унікальним інноваціям, таким як технологія вбудованого ротора і технологія Progressive Density, прес-підбирач оптимально виконує поставлене завдання — високоякісне формування рулонів високої щільності. VB 2160 пропонується у кількох модифікаціях. Open Troath оптимально підійде для пресування сухої соломи. У разі роботи із сінажем виробник пропонує модифікацію з подрібнювачем OptiCut. Пропонуються також модифікації з окремим пультом управління AutoPlus та ISOBUS-сумісні, задавати параметри та контролювати роботу яких можна з пульта трактора.

 

Широкий асортимент продукції KUHN дає змогу задовольнити вимоги аграріїв і в приготуванні кормів та годівлі ВРХ. На конгрес компанія привезла причіпну модель з двома вертикальними шнеками Profile 1480 та самохідну з двома вертикальними шнеками SPW 18 Compact.

Серію Profile виробник позиціонує як компроміс між корисним об’ємом і габаритами машини. Досягається це завдяки інтегрованій конструкції рами та бункера особливої форми, а також «заглибленим» у корпус колесам. Як результат — можна працювати без втрати продуктивності на фермах з низькими воротами та вузькими проїздами. При цьому змішувач-роздавач кормів зберігає високий кліренс (390 мм при використанні коліс 385/55 R22,5), що дає змогу без проблем долати вибоїни та працювати на фермах з нерівними полами. Серія пропонується з трьома варіантами бункера: 14, 16 та 18 куб. м. Корм подається через передній поперечний конвеєр направо чи наліво.

 

Продемонстрований на конгресі самохідний змішувач-роздавач кормів SPW 18 є флагманом самохідних моделей з двома вертикальними шнеками серії Compact (пропонуються також моделі з бункерами на 14 та 16 «кубів»). Як і Profile, модельний ряд SPW Compact характеризується невеликими габаритами.

Завдяки комбінації 247-сильного двигуна еко-стандарта Tier IIIB та системи гідравлічного управління потоком «подрібнююча головка-шнек» досягається економія пального. Силовий агрегат розміщується в задній частині машини, що сприяє оптимальному розподілу ваги конструкції та позитивно впливає на швидкість руху й комфорт управління. SPW Compact оснащуються новим кольоровим тактильним терміналом управління CCI, де централізовано представлена ​​інформація про функції машини і систему зважування. В пам'ять терміналу можна занести до 80 раціонів з 15 різними компонентами.

 

Асад Лапш, кантрі-менеджер, «КУН-Україна»:

— Молочний конгрес — дуже важлива подія для галузі, чим пояснюється участь KUHN у ньому. Для нас важливо зрозуміти настрої наших нинішніх та потенційних клієнтів і допомогти їм.

KUHN — не тільки виробник сільськогосподарської техніки. Це, по-перше, експерт в заготівлі кормів та годівлі тварин. Ми пропонуємо широкий асортимент машин, у нас величезний досвід, і нам цікаво цим досвідом поділитися.

По-друге, ми говоримо про першокласний сервіс. Сільгоспвиробник хоче придбати ту техніку, яка буде ефективно працювати й обслуговуватися на найвищому рівні. Ми не економимо на сервісі.

Також наша присутність тут, на конгресі, — це сигнал для партнерів, що ми дивимося на український ринок як на один зі стратегічних. Україну важко уявити без сільського господарства. Але виробництво молока і молокопродуктів нині перебуває на низькому рівні. Тому потенціал росту є. І дуже важливо, щоб аграрії використовували нові технології, щоб досягти тих рівнів надоїв та стандартів якості молока, як у Європі.

З точки зору інвестицій, ми говоримо про два фактори. Перший — наскільки бізнес прибутковий. Сільське господарство в Україні — прибуткове, в більшій чи меншій мірі, залежно від того, наскільки ефективний менеджмент. Другий фактор — це стабільність: політична, економічна. Поки ми цього не бачимо, але віримо, що протягом найближчих років ситуація стабілізується.

 

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 681 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: KUHN, косарка, корм, кормовиробництво, Міжнародний молочний конгрес 2015, молочна галузь, причіпна техніка, навісна техніка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar