MENU

21:28
Тарифи елеваторів можуть підвищитися на 50%


У зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію для промислових споживачів з червня-липня можливе підвищення цін на слуги елеваторів.
Про це сказала під час форуму «Ефективність використання точного землеробства в Україні» незалежний експерт Наталія Панасюк, пише Elevatorist.com.

Вона розповіла, які статті витрат мають найбільшу питому вагу і вплив на собівартість послуг елеваторів.  «Наприклад, якщо взяти таку послугу, як сушіння, то ми бачимо, що питома вага статей« заробітна плата »і« амортизація »займають всього по 1%, а стаття« паливо »- 80%, електроенергія - 18%. Тобто, даний вид послуги дуже чутливий до зміни тарифів саме на енергоносії », - повідомила вона.

        Проаналізувавши тарифи на електроенергію в 2014 г, можна побачити, що з 1 травня 2014 ціна для промислових споживачів першого класу напруги підвищилася з 97 коп. до 1,02 грн за кіловат на годину, для другого класу напруги підвищення відбулося з 1,24 грн до 1,30, тобто на 4,8%.

    З вартістю природного газу ще складніше, оскільки підвищення тарифів з початку року сталося вже двічі. Сумарна вартість енергоносіїв за період з 1 січня по 1 травня 2014 підвищилася на 56,5%.

«Спілкуючись з представниками елеваторів, я питала про можливе підвищення цін в цьому сезоні. Поки ніхто точно сказати не зміг, оскільки ціни, як правило, визначаються в кінці червня, але однозначно всі говорять, що підвищення тарифів відбудеться на відсоток підвищення тарифів енергоносіїв. Ми повинні бути готові до підвищення тарифів елеваторів мінімум на 50%. Буде так чи ні, буде видно в червні-липні, але закласти ці витрати до бюджету ми повинні вже сьогодні », - зазначила вона.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 589 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar