MENU

13:03
Створення ефективної служби з безпечності продуктів і захисту споживачів – серйозний виклик для керівництва Держпродспоживслужби
Створення сучасної та ефективної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також подолання корупції, яка історично мала місце в діяльності контролюючих інстанцій – основні виклики для керівництва Держпродспоживслужби. На цьому наголосив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.


Володимир Лапа поінформував учасників зібрання про основні процеси, які відбуваються в рамках формування нової Служби. Він наголосив, що реформування розпочалося майже рік тому, але цей час був фактично змарнований, і лише зараз здійснюються дійсно реальні кроки зі створення Держпродспоживслужби і її територіальних органів.
«Зараз моє завдання полягає у тому, щоб якомога швидше запустити нову Службу, пройти необхідні процедури, налагодити прозорі процеси і створити потужну команду. При цьому є розуміння, що кадровий склад потребує суттєвого підсилення і часткового оновлення», - зазначив Володимир Лапа, наголосивши при цьому на важливості збереження існуючих позитивних напрацювань.
Він також закликав представників бізнес-середовища брати активну участь у всіх цих процесах – починаючи від укомплектування Служби кадрами, закінчуючи роботою над законодавством. Разом з цим Перший заступник Голови Держпродспоживслужби запевнив, що зробить все від нього залежне для налагодження комунікації з бізнесом. «Ми розраховуємо на допомогу бізнес-спільноти. Ми зараз формуємо потужну експертну групу, яка напрацьовуватиме законодавство. Якщо бізнес буде готовий делегувати своїх спеціалістів, то ми із задоволенням залучимо їх до нормотворчого процесу. Наше завдання – виходити на ту кількість і якість нормативно-правових актів, яка потрібна державі і бізнесу», - заявив Володимир Лапа.
Він також запевнив учасників зустрічі, що і надалі працюватиме над дерегуляцією і скасуванням бар’єрів у роботі бізнесу. За словами Першого заступника Голови, державне регулювання повинно залишитися лише там, де є критична потреба.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виконуватиме функції арбітра з метою неупередженого врегулювання спорів між суб’єктами ринку. На цьому наголосив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа, виступаючи під час круглого столу «Україна в процесі змін на краще: охорона прав на сорти рослин».
«Функції Держпродспоживслужби полягають не стільки в тому, аби проводити планові чи непланові перевірки, Служба повинна стати арбітражною установою, яка більше реагуватиме на сигнали від бізнесу, впливатиме там, де це дійсно необхідно – чи то йдеться про сертифікацію, чи про охорону прав на сорти рослин чи інші сфери відповідальності», - наголосив Володимир Лапа.
Він також додав, що зараз ведеться робота над формуванням кадрового складу, фаховий рівень якого, відповідав би поставленим перед Службою завданням.

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 571 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, безпечність харчових продуктів, Держпродспоживслужба, захист споживачів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar