MENU

13:53
Схвалено Плани імплементації деяких актів законодавства ЄС
Урядом України схвалено Плани імплементації деяких актів законодавства ЄС, розроблених Міністерством аграрної політики та продовольства України.


Відповідне рішення схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України 26 листопада 2014 року та охоплює заходи з імплементації трьох основних законодавчих актів ЄС: Регламенту Ради ЄС щодо спільної організації ринку вина, Регламенту Комісії ЄС про встановлення деталізованих правил для імплементації Регламенту Ради ЄС про спільну організацію ринку вина та програм державної підтримки, торгівлю з третіми державами, виробничим потенціалом, щодо контролю в секторі вина та Регламенту Європейського Парламенту і Ради ЄС щодо відстеження і маркування генетично модифікованих організмів.
Зокрема, основним завданням Планів імплементації регламентів щодо вина є врахування в національному законодавстві України положень в частині визначення заходів щодо енологічних практик, правил походження, географічних зазначень, традиційних назв, а також правил щодо потенційного виробничого потенціалу. Зокрема, питань культивації, визначення заходів контролю у сфері виноградарства для підтримки вітчизняної виноробної галузі, а також збільшення експортного потенціалу України на ринку ЄС.
У свою чергу, План імплементації Регламенту щодо генетично модифікованих організмів спрямований на удосконалення системи відстеження товарів, що складаються або містять ГМО, а також продуктів харчування та кормів, зроблених з ГМО, в цілях полегшення вилучення таких товарів з обігу та надання споживачам найбільш повної інформації щодо генетично модифікованих продуктів та кормів.
Ознайомитись із відповідними документами можна на сайті Мінагрополітики України в розділі «Відділ міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів в АПК».
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 573 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, акти законодавства ЄС, ГМО, імплементація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar