MENU

11:52
Разом з потенційними інвесторами опрацьовуємо проект масштабної модернізації системи зрошення в Україні
Дуже важливе значення для розвитку аграрного виробництва в регіоні має питання зрошення. Стан систем зрошення та перспективи їх розвитку Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко обговорив на зустрічі з аграріями Херсонської області під час робочого візиту.


“Загальна площа зрошуваних земель в Україні –  1,8 млн га (2,2 млн га з урахуванням АРК). Площа зрошуваних земель Херсонщини становить 426,8 тис. га, або 21,6% від загальної площі сільгоспугідь. До поливного сезону підготовлено 230,5 тис. га що становить 60% від наявних зрошуваних земель області– зазначив Олексій Павленко.
“Херсонщина – лідер впровадження краплинного зрошення (майже 50% від усіх площ цього виду поливу). Цей напрямок потребує надзвичайно великої уваги, насамперед з боку інвесторів. Опрацьовуємо разом з потенційними інвесторами проект масштабної модернізації системи зрошення в Україні”, – додав він.
Потенціал зрошувальних систем півдня України використовується лише на третину. Мінагрополітики опрацьовує можливість залучення на його модернізацію кредитних ресурсів міжнародних фінансових інституцій. Реальне залучення кредитних фінансових ресурсів стримується відсутністю національної стратегії відновлення та розвитку зрошення у Південному регіоні.
Довідково:
На политих землях Херсонщини урожайність кукурудзи на зерно склала 72,7 ц/га, а в деяких господарствах і 110-120 ц/га. На богарі цей показних досяг 51,8 ц/га. Урожайність сої на зрошуваних землях (30,8 ц/га) перевищила середню в цілому по Україні (21,6 ц/га) в 1,5 рази. Найбільшу ефективність від зрошення у 2014 році мали овочі, які перевищили урожайність на богарі в 2,5 рази.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 567 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, модернізація, проект масштабної модернізації, зрошувальна система, зрошування, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar