MENU

22:00
Президент підписав закон про скасування техогляду сільгосптехніки
Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки».
Нагадаємо, Верховна Рада 3 червня ухвалила зміни до законодавства щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки. За це рішення проголосували 247 народних депутатів з 328, зареєстрованих в сесійній залі.
Законом скасовується обов'язковий технічний контроль сільськогосподарської техніки, із закону виключається ряд положень, зокрема про те, що обов'язковий технічний контроль тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом міністрів .
Виключається також положення про те, що центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі, створює та веде реєстр суб'єктів господарювання, які здійснюють обов'язковий технічний контроль тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, а також здійснює державний контроль за дотриманням суб'єктами вимог законодавства у цій сфері.
Також виключається положення про те, що на кожен трактор, самохідне шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, одиницю сільськогосподарської техніки, інший механізм, який пройшов обов'язковий технічний контроль і згідно з протоколом перевірки технічного стану визнаний технічно справним, уповноважений суб'єкт господарювання видає протокол перевірки технічного стану транспортного засобу.
Нагадаємо, тепер же закон підписаний Президентом і незабаром вступить в силу.
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 592 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar