MENU

15:22
Поговоримо про види сільгосп опалення та енергозбереженні.
Газове опалення.
Стає з кожним роком дорожче, а в нинішні непрості часи може виявитися просто катастрофічно проблемним, хоча до цього часу було одне з найдешевших, БУЛО ...


 

Твердопаливне опалення.
Викорис тання дров чи вугілля пов'язано з постійним обов'язковою присутністю людини, який би підтримував вогонь у печі, казані, з утилізацією відходів горіння. Придбання додатково до котла спеціальної автоматичної подачі твердого палива для згоряння та відводом золи - пов'язані з чималими додатковими витратами. 
Співвідношення витрати вугілля і дров відповідно 1: 1,65. Застосування дров є найдешевшим, якщо є доступ до недорогої покупці. 
Опалення вугіллям трохи дорожче, і тут знову відомі проблеми в даний час також накладають певні проблеми українського споживача. 
Ці вугільні проблеми можна також віднести і до виготовленим із вугільного пилу брикетам.

Рідке паливо.
Крім біопалива та синтетичного з вугілля, виготовляється з нафти - дороге джерело отримання тепла. Поки не знайдений дешевий джерело рідкого опалення.
 
Електричне опалення.
Дорожче газового. Хоча, з подорожчанням газу, цей вид джерела тепла може надалі бути більш вигідним. Але й тут не без проблем.Електричні котли вимагають підвищена витрата електроенергії, що відбивається на стані електро проводів і їх перетину, розрахованих на високу потужність споживання. І ситуація така - в основному, в місцях проживання людей, в індивідуальних будинках, квартирах, - електропроводка стара, не розрахована на високе енергоспоживання. Для його облаштування можуть знадобитися заміна ліній електропередач до споживача, що малоймовірно ... 
Якщо раптом більшість жителів захочуть перейти на опалення електрикою, можуть не витримати навантажень як внутрішні дроти, так і підводять повітряні лінії до споживачів.
Сільгосп опалення та види економічного опалювання - пелети, брикети
Пелети як сельхоз опалення з метою енергозбереження для України.
Це невеликі гранули з відходів, а тому економічний вид опалення. 
Порівняно новий вид екологічно чистого опалення, який можливо використовувати в індивідуальних будинках і приміщеннях будь-якого призначення, з різною площею - від маленьких до великих. 
За тепловіддачі прирівнюється до вугілля і вважається економним опаленням, іменується як сельхоз опалення. 
При виготовленні пелет використовуються переважно відходи, з:
 відходів деревообробки; 
 гілок, кори; 
 відходів сільського господарства у вигляді соломи, лушпиння, висохлої трави, полови; 
 відходів круп'яного виробництва. 
 торфу;
Єдиним мінусом застосування може бути вартість придбання котла для пелет з автоматичною подачею палива в камеру згоряння.


Коротка характеристика опалення пелетами, часті питання: 
  1. Кількість золи з 1 тонни пеллет - 1 кілограм.
  2. 1 тонна пелет займає обсяг у таких пропорціях = 1 х 1,1 х 1,6 метрів
  3. Для дому в 120 кв.м. висотою стель до 3 метрів необхідний котел потужністю в 12 КВт (з розрахунку 10 кв.м. = 1 КВт).
  4. Котел з бункером для подачі палива об'ємом 200кг займає 2 квадратних метра.
  5. Для вказаної площі буде потрібно в осінньо-зимовий-весняний період 4,5 тн. пелет (2 тис. куб.м. газу).
  6. Для експлуатації котлів необхідно електрику. У разі відключення, тимчасової відсутності потрібен акумулятор, джерело безперебійного живлення, генератор. Якщо котел з авторозжігом - запуститься сам, з появою електричного струму. Інакше доведеться розпалити самому.
Паливні брикети.

Нарівні з вугіллям в твердопаливних котлах можливе використання брикетів, виготовлених з тих же сільськогосподарських відходів, гілок, кори, тирси і торфу, як і пелети, що робить їх більш вигідним опаленням.
Категорія: Новини відділу | Переглядів: 562 | Додав: evgeniu | Теги: брикети, опалення, твердопаливний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar