MENU

21:46
Основні новинки Агрітехніка 2015. Сівалки
У Ганновері на виставці сільгосптехніки Agritechnica-2015 було представлено безліч різноманітних сівалок. Розповімо про найцікавіші з них.

Lemken

Lemken представив безліч новинок, багато з яких вже скоро з'являться в Україні.

Найяскравіша новинка - нове покоління пневматичних рядових сівалок Lemken Solitair 25. Сівалка оснащена системою автоматичного пробного висіву, яка удостоїлася медалі за інновації від DLG.

Lemken Солітер 25

Solitair 25 отримав новий пластмасовий бункер ємністю 3000 літрів з розширеним завантажувальним отвором, кожен дозатор оснащений тепер окремим електроприводом, є додаткова можливість плавного регулювання обсягу камерних роторів.

Solitair 25 - перша сівалка виробника, оснащена функцією автоматичного калібрування, яку можна запустити з кабіни трактора.

Solitair 25 на шасі ґрунтообробних знарядь Lemken можна використовувати у складі п'яти різних грунтообробних комбінацій. На трьохточкову наважку можна замість висіваючою секції навісити і сівалку точкового посіву, наприклад Lemken Azurit.

Ще яскрава новинка - сівалка Lemken Azurit 9 - зразок дослідної серії, відмітною особливістю якої є інноваційна система розподілу DeltaRow, яка передбачає розподіл посівного матеріалу в шаховому порядку у два ряди на відстані 12,5 см.

Lemken Азурит 9

Ширина окремих колій трактора може становити до 87,5 см. Мінімальна міжрядді, забезпечуване висіваючими агрегатами машини Azurit, - 37,5 см.
Сівалку Компактний Солітер 9 виробник оснастив системами дводискових сошників OptiDisc М з глубіноогранічітельним роликом, що забезпечує рівномірну глибину висіву.

Компактний Солітер 9

Great Plains

На виставці з новинок Great Plains представив нове покоління зерновий сівалки Spartan, 8-рядну сівалку YPE, сівалки Saxon / Centurion.

На виставці демонструвалося вже друге покоління сівалки - модель SpartanII 607.

Великих рівнин Spartanii 607

На новій сівалці встановлені оновлені вежі з інтегрованими датчиками висіву насіння, покращено розподіл ваги, поліпшена конструкція опорних коліс, розподіл повітряних потоків і т.д.

З весни 2016 модель буде тестуватися в Україні, а з осені - почнуться продажі.

Ще новинка - нова 8-рядку сівалка YPE за ексклюзивною технологією Twin-Row. Модель спроектована спеціально для європейського ринку, що в першу чергу виразилося в 3-метрової транспортної ширині.

Great Plains YPE-825А

Сівалка обладнана системою внесення сухих добрив, що вносяться між здвоєними рядами. Бункери для насіння - по 53 літра на два рядки.

В Україні це модель з'явиться навесні-2016.
Модернізувала компанія і сівалки Saxon і Centurion (про що  AgroPravda.com  писала). На виставці була представлена ​​4-метрова модель. У Saxon йдуть прямі турбо-диски для вертикальної і мінімальної обробки грунту, а на Centurion йдуть увігнуті диски, які працюють більш агресивно для традиційних технологій.

Саксонської / Центуріон

Однак, виходячи з розміру, на думку компанії, модель навряд чи буде цікава українським аграріям.

Vaderstad

Яскрава новинка компанії - сівалка точного висіву Tempo L з робочою шириною 12,2 м.
Сівалка забезпечує точність висіву на високій швидкості завдяки технології PowerShoot. Її бункер для добрива великого обсягу легко наповнюється і забезпечує високу продуктивність. Сівалка має зручне управління і контроль за допомогою системи E-Control.

Темп л

Нова сівалка Tempo L доступна з блоками на 12-16 рядків з міжряддями в 700-800 мм.
Висота наповнення бункера для добрив об'ємом 5000 л становить 2 м, що полегшує процес його наповнення. Вісім окремо розташованих висівних пристроїв типу Fenix ​​III також дозволяють індивідуально відключати секції висіву добрив.

Основу сівалки Tempo L становить потужний каркас, який можна скласти до транспортної ширини 3 м. Агрегат простий в управлінні для будь-якого фермерського господарства.
З системою E-Control оператор здатний управляти всіма основними функціями агрегату. Положення сівалки чітко показано на екрані. Оскільки агрегат обладнаний електричною системою харчування секцій висіву насіння і добрив, оператор може відключити їх рядок за рядком.
Сівалка Tempo L надійде в продаж навесні 2017 року.
Вперше компанія Vaderstad випустила комплексні моделі сівалок Spirit з робочою шириною захвату 8-9 метрів. Ці нові моделі сівалок реалізує два різних методи комбінованої сівби - FIX і Nordic.
На моделях сівалок Spirit 800-900C FIX добрива вносяться в грунт п'яти сантиметровою стрічкою через сошники для мінеральних добрив, які закріплені за 12,5 см на системі грунтообробних дисків System Disc Aggressive, а насіння висівають окремо поруч з добривами.

Дух 600-900C

На сівалці Spirit 800C Nordic добрива вносяться локально з інтервалом між рядками 25 см по середині між кожними двома рядками насіння. Відстань між рядами становить 12,5 см для обох методів Nordic і FIX. Сівалки Spirit 800-900C забезпечують внесення добрив з нормою до 400 кг на швидкості 14 км / ч.

Сівалка має ряд удосконалень: нова розподільна головка забезпечує більшу точність висіву, нова гідравлічна опорна стійка причіпного дишла, а також спеціальний циліндр з можливістю налаштування тиску, який встановлюється на двох центральних колесах для забезпечення однакової притискної здатності ущільнення межколесного простору.

На моделі можна встановити міні-сівалку BioDrill для підсіву багаторічних трав та інших підпокривних культур.

Spirit R 300-400S - повністю оновлена ​​версія сівалки, розроблена з «нуля» на базі Spirit. Spirit R 300-400S доступний з шириною захвату 3 і 4 м і міжряддям 12,5 і 16,7 см.
На Spirit R встановлюється System Disc Aggressive. Фронтальний робочий орган з конічними дисками діаметром 450 мм забезпечує інтенсивну культивацію і створює рівномірну структуру ґрунту. Машина треба точно за трактором, тому диски мають Х-подібне розташування. Робочу глибину можна легко налаштувати з панелі керування оператора.

Spirit R 300-400S

Рама Spirit R оптимізована для машини шириною захвату 3-4 м. Центральна балка забезпечує легкий доступ для обслуговування і налаштування.

Насіннєвий бункер виготовлений зі спеціального пластику об'ємом 2800 л і не схильний до корозії. Дизайн бункера дозволяє легко завантажувати і вивантажувати його. Робоча платформа розташована збоку, забезпечуючи легкий доступ до всіх частин під час завантаження.
У Spirit R використовується абсолютно нова електрична система подачі Fenix ​​III, розроблена для машин з невеликою шириною захвату. Fenix ​​III забезпечує від 1 до 500 кг насіння / га зі швидкістю до 15 км / ч.
Spirit R надійде у виробництво восени 2016 року.
Оновлений Rapid A серій 400-800S оснащується системою SeedEye.

Rapid A

У списку інновацій - нові диски, підшипники із збільшеним терміном служби, дизайн, який забезпечує кращий захист від пилу і бруду. Насіннєвий бункер отримав вбудоване освітлення, доопрацьована платформа для кращого доступу.

Машина вже надійшла у виробництво.

На виставці Vaderstad представив кілька нових можливостей для Tempo. У їх числі новий лічильник насіння, новий сошник для добрив, нова потрійна зчіпка.

Tempo V

Tempo V доступний в семи різних моделях. Кількість рядків варіюється від шести до дванадцяти залежно від моделі, а робоча ширина від 4,2 до 6,6.

Починаючи з 2016 року, Tempo V буде оснащуватися новим алюмінієвим лічильником насіння.

Новий сошник для добрив дозволяє працювати з міжряддям 45 см.

Для сівалки був також розроблений новий фронтальний бункер об'ємом 2200 л з можливістю збільшення до 2700 л.

 

Horsch

Оновлений Horsch Maestro SW обзавівся системою Contour Farming для коригування частоти дозування висівних апаратів при поворотах.

Horsch Maestro SW

Необхідний ефект досягається застосуванням індивідуальних електричних приводів висівних апаратів.

На Maestro 16, 24 і 36 SW, оснащені системою Contour Farming, додатково встановлюються ще два радарних датчика для фіксації швидкості руху на зовнішнього боку кожної секції машини. На поворотах датчик на зовнішньому крилі реєструє збільшення швидкості руху, тоді як датчик на внутрішньому крилі - її зниження.

Крім того, представники компанії розповіли кореспонденту AgroPravda.com про оснащення сівалок компанії системою Telematics, яка дозволяє «бачити», що відбувається на полі, контролювати якість посіву, режим роботи. Вона визначає та інформує - який режим роботи оптимальний, автоматично вносить коректування. Система дозволяє контролювати кілька сівалок.

Техніка з'явиться в Україні в 2016 р

Ще сівалки Horsch:

Джон Дір

За свої розробки для сівалок виробник отримав дві срібні медалі. Нагородами відзначено система контролю якості ExactEmerge і система TrueSet- автоматизована обробка грунту.

З ExactEmerge вперше постачальник пропонує повну систему контролю якості, яка охоплює всю структуру посівних процесів. Система забезпечує контроль за допомогою датчиків, управління та документування процесу висіву і включає нові рішення по автоматизації, які значно покращують розподіл насіння в рядку і глибину загортання в різних умовах.

Система TrueSet дозволяє управляти всіма основними параметрами комплексних знарядь для обробки грунту з кабіни трактора. Як тільки основний компонент налаштований, основні системи настроюються автоматично. Концепція TrueSet створює основу для нових рішень у сфері точної обробки грунту.

Кuhn

Яскраві виробника моделі - пневматичні сівалки Еспріт +3000 Еспріт 6000р і з робочою шириною 3 і 6 м відповідно.

Об'єм бункера Еспріт 3000 - 3500 л.

Об'єм бункера Еспріт 6000р - 3500 л. Еспріт 6000р характеризується 40 рядами з міжряддям в 15 см. Для роботи з Еспріт 6000р буде потрібно трактор потужністю 200-350 к.с.

Еспріт 6000р

І ще техніка Kuhn:

Поттінгер

На виставці було представлено нове покоління пневматичних посівних машин Aerosem 3002 і Aerosem 3002 ADD.

Машини повністю перероблені; в них використовуються такі новітні розробки, як PCS (Precision Combi Seeding) - система точного комбі-посіву, IDS - «розумний» розподільник, і т.д.

Pottinger Aerosem

Робоча ширина машин Aerosem серії 1002 - від 3 до 4 метрів. Сівалка зчіплюється з прикочуючим катком стоїть попереду агрегату, наприклад, короткобазовой комбінації FOX, ротаційної борони Lion або дискової борони Terradisc-Multiline. Центр ваги компактної машини розташований близько до трактора.
 

Механічна сівалка з одночасним внесенням добрив Pottinger Terrasem C6 Fertilizer об'єднує в одній машині Обробіток грунту, ущільнення і посів. Сівалки пропонуються з робочою шириною від 3 до 9 метрів.

Pottinger Terrasem С6 добрив

У лінійці - складні моделі Terrasem C4, C8, C9, моделі з жорсткою рамою Terrasem R3, а також сівалки з функцією внесення добрива Fertilizer.

Сівалка отримала ряд удосконалень: пластмасові прикатуючі колеса замінені металевими, кожух вентилятора також змінив пластмасу на метал. Крім того на Terrasem C6 Fertilizer встановлюються нові датчики висіву, нові дозатори на добрива і посів.
 

До технічних особливостей відносяться безступінчата настройка робочої глибини і постійний захист від попадання каменів.

MaterMacc

Monosem

Gaspardo

Bednar

Ozdoken

 
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1279 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Україна, Посівне обладнання, сівалка, Посівні комплекси, Болгарія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar