MENU

16:33
Огляд ринку мінітракторів: актуальні пропозиції сезону
Обзор рынка минитракторов: актуальные предложения сезонаЯк показала агровиставка АГРО-2014, чи не найбільший інтерес у фермерів викликають міні-трактори потужністю до 50 к.с. Кореспондент АгроПравди розбирався в актуальних пропозиціях цього сезону.
Третина всіх проданих в Україні тракторів склали міні-трактори з потужністю двигуна до 40 к.с., показавши зростання на 40% порівняно з 2012 роком. Лідером з продажів техніки в цьому сегменті стали китайські трактори DONGFENG з 30% ринку, XINGTAI - 21% і ДТЗ - 15%. Всього ж в цьому сегменті в минулому році було представлено більше 30 брендів.
Який трактор найдоступніший
Покупцям мінітракторів доведеться вибирати техніку в основному китайського чи українського виробництва - це недорогі трактори простої конструкції, при цьому досить ремонтопрігодни і недорогі в обслуговуванні. Однак у цей сегмент почали поглядати й імениті виробники. От тільки ціна на європейські аналоги змушує замислитися
ДТЗ 4244Н та DW 120B.

Але в більшості своїй, міні-трактори пропонуються за доступною ціною, і їх можуть дозволити собі в кожному фермерському господарстві. Тим більше що сьогодні на ринку є пропозиції на таку техніку за ціною від 29 тис. грн.
За такі гроші пропонується продукція ДТЗ «Фермер» або DW китайського виробництва з потужністю двигуна 12 к.с. Фактично це модернізований мотоблок (та й за характеристиками і своїм виглядом він не далеко від нього пішов) з дизельним двигуном 0,8 л КПП (3 +1) х2 з водяним охолодженням і можливістю підключення ряду навісного обладнання. Цей найдоступніший мінітрактор на ринку можна купити за 29 000 грн., Що і є його найбільшим плюсом.

Найбільш необхідна техніка

Найбільш поширеною і затребуваною мінітехніки у українських фермерів стали китайські трактори з потужністю двигуна 22-24 к.с. Таку техніку на ринку пропонують більше десятка брендів, але за своїми характеристиками вони практично не відрізняються. Основні відмінності, в т.ч. і за ціною, - в наявності кабіни, навісу або бескабінной компонування, що, природно, робить техніку дешевше.
Серед такої техніки відзначимо мінітрактор ДТЗ 4244Р української збірки (з китайських комплектуючих). Він комплектується 3-циліндровим 4-тактним дизельним двигуном 1,5 л з рідинним охолодженням 24 к.с., КПП (4 +1) х2, ГУР, сидінням на пружині та електронної панеллю приладів. Його вартість становить 84 тис. грн. Аналогічна версія з навісом від сонця, дводисковим зчепленням і КПП 8 +8 обійдеться в 87 тис. грн..

Foton 454 та Foton 504.

Лідер ринку DONGFENG 244 D в новому дизайні і повним приводом пропонується в районі 80 тис. грн. Відзначимо, що за 2013 продажі моделі виросли більш ніж в 1,5 рази (!)
З аналогічним ціновим позиціонуванням на ринку доступні моделі JINMA, XINGTAI, DW, ВТЗ і т.д. Можна знайти пропозиції дещо спрощених моделей цих же брендів (трохи меншого розміру, більш простої конструкції з 1-циліндровим двигуном) і за більш доступними цінами - близько 40-50 тис. грн.

Foton 244.

Широко представлена ​​на ринку лінійка тракторів FOTON. Зокрема, бескабінная модель FOTON 244 з навісом від сонця - за ціною 88 тис. грн. Більш серйозна модель з кабіною (обігрівається) FOTON 454 з двигуном 3,0 л КПП +4 потужністю 45 к.с. - Пропонується за 170 тис. грн., А більш потужна версія з мотором 50 л.с. FOTON 504 - за 180 тис. грн. Для техніки FOTON доступний широкий асортимент навісного обладнання, зокрема комунального (щітка + відвал).

Chery.

Широкий асортимент мінітракторів представлений компанією «мініагротехніки». Зокрема, на АГРО-2014 були представлені відразу кілька моделей тракторів, на які в компанії роблять основний акцент, - китайські DONGFENG, XINGTAI, BULAT (по порівнянним з озвученими вище цінами), а також нещодавно представлені на ринку трактори Chery. Наприклад, модель Chery 244 (3-х циліндровий двигун 24 к.с., повний привід, ГУР, гідровиход, КПП (4 +1) х2) пропонується за ціною 89 тис. грн., Модель Chery 354 (35 к.с. ) - 110 тис. грн. Старша Chery 504C (з 4-х циліндровим мотором 50 л.с.) - за ціною 190 тис. грн.

Kioti.

У компанії також активно просувають корейську техніку KIOTI і Branson. Вона більш якісна в порівнянні з китайськими аналогами, але і за ціною вже трохи дорожче. Наприклад, бескабінний KIOTI CK22 (22 к.с.) обійдеться в 150 тис. грн., А трактор з кабіною KIOTI NX5010C потужністю 50 к.с. - 310 тис. грн.

Що пропонують вітчизняні виробники

Також на ринку можна знайти техніку вітчизняного виробництва, яка великими обсягами продажів або привабливими цінами не виділяється. Принаймні, поки. Наприклад, 25-сильний мінітрактор ХТЗ 2511 обійдеться покупцям в суму понад 100 тис. грн. Більш потужна модель, яка був представлений на виставці ХТЗ 3512 з вантажним устаткуванням, можна купити за 151 350 грн. Але в компанії на доступні новинки роблять достатньо великі ставки і готові до поставок як мінімум 100 таких тракторів українським аграріям до кінця року. Принаймні, представники заводу всіляко наполягають на перевагах своєї техніки - надійність, універсальність (доступно більше 60 різних варіантів навісного обладнання), довговічність.

ХТЗ 3512.

Крім того, відзначаємо вихід на ринок в сегмент мінітракторів і європейських гравців. Зокрема, трактор італійського виробництва Landini Mistral 45 (в лінійці також доступні версії 40, 50 і 55, що приблизно відповідає потужності двигуна) потужністю 44 к.с. і непоганими ТТХ, який представили на АГРО-2014, заслуговує на увагу українських аграріїв. Ось тільки прайс на модель стартує з 480 тис. грн.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 3123 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar