MENU

01:18
Огляд агротехніки: найновіші машини для заготівлі кормів

Через тиждень в Україні розпочнеться заготівля кормів. Напередодні початку кампанії  розкриваємо найцікавіші новинки сезону.

KUHN

Французький виробник оновив модельний ряд задньонавісних дискових косарок середнього класу серії GMD (заголовне фото). Моделі GMD 240, GMD 280 і GMD 310 (цифри вказують на ширину захвату агрегатів — відповідно 2,4 м, 2,8 м, і 3,1 м) прийшли на заміну GMD 600, GMD 700 і GMD 800.

Косарки отримали посилені навішування і балку кріплення бруса. Посилено також каркас кріплення захисного кожуха. Завдяки новій формі він має підвищену пропускну здатність при роботі на великих швидкостях. Переведення косарок у транспортне положення і навпаки відтепер повністю автоматизоване і проводиться з кабіни трактора. Це в першу чергу оцінять оператори, що працюють на невеликих полях, коли потрібні часті переїзди.

Всі моделі оснащені косарним брусом серії 100 з системою захисту PROTECTADRIVE, системою швидкої заміни ножів FAST-FIT, посиленими дисками HD з видовженими ножами для роботи на полях з наявністю каменів або абразивного матеріалу.

Також KUHN розширив модельний ряд широкозахватних напівнавісних валкоутворювачів з центральним формуванням валка моделлю GA 9531, яка може згрібати масу на ширині від 8,4 м до 9,3 м.

 

Новинка розроблена для інтенсивної роботи і оптимально підійде господарствам середнього та великого розмірів для заготівлі як сіна, так і соломи. Ширина валка регулюється в діапазоні від 1,4 м до 2,3 м. Кожен ротор має діаметр 4 м і оснащений 15 граблинами, може згрібати два валки в один після проходу комбайнів з шириною жатки до 7,5 м. Серед технічних рішень — привід роторів від перевіреного часом подвійного редуктора MASTERDRIVE.

Валкоутворювач оснащений картером G3 з маятниковими валами діаметром 45 мм і новим типом з'єднання між стрілою граблин і основним картером (ексклюзивна розробка Kuhn). Незважаючи на велику ширину згрібання маси, агрегат адаптується до рельєфу. Досягається це завдяки 3D-навішуванню і наявності на кожному роторі 6 «копіювальних» коліс.

Pöttinger

Австрійський виробник виводить на ринок нову комбінацію дискових косарок — S10. Машина призначена для тракторів потужністю 130—150 к. с. і має ширину захвату 9,52 м.

 

На новинці інженери компанії реалізували весь арсенал розробок для підвищення швидкості та якості роботи. Останнє зокрема, досягається системою копіювання рельєфу та оптимізованим «дизайном» протирізальних пластин і плоских конічних поверхонь, що покращило потік маси. В транспортному положенні ширина комбінації становить всього 2,2 м.

Також минулого року Pöttinger модернізував лінійки причепів-підбирачів. Зокрема, для актуальних на українському ринку максі-моделей JUMBO та JUMBO COMBILINE виробник пропонує новий ще більш широкий підбирач 2360 SUPER LARGE. За допомогою інтегрованих шнекових транспортерів механізм забезпечує рівномірне завантаження великих валків, розподіляючи масу по всій ширині ротора. Це створює рівномірне навантаження на ножі для стабільної якості подрібнення. 2360 SUPER LARGE оснащується копіювальними колесам, що повертаються за допомогою гідравлічного привода, яким оператор може керувати з кабіни.

 

Також причепи-підбирачі JUMBO отримали електронне примусове керування, що додатково пропонується для всіх гідравлічних шасі типу тандем або тридем. Це підвищує курсову стійкість під час руху дорогами. Крім того, опція зменшує зношування шин. Оцінять її і оператори, яким часто доводиться рухатися вузькими в’їздами та виїздами — з електронним примусовим керуванням колеса можуть повертати на кут 60 градусів. При цьому досягається це без системи тяг, що створює перешкоди.

Внесок в підвищення безпеки робить також нова опційна система відеокамер.

CLAAS

Кормозбиральні комбайни JAGUAR отримали систему DYNAMIC POWER. Інноваційна розробка автоматично змінює потужність двигуна відповідно до його навантаження, «знімаючи» стільки потужності, скільки потрібно для конкретних польових умов.

 

За певних умов, наприклад підбирання багаторічних трав з валка, двигун комбайна, як правило, повністю не навантажується, що негативно позначається на режимі його роботи і витраті пального. В такому випадку DYNAMIC POWER автоматично знижує потужність. Як результат, оберти двигуна зменшуються і переміщаються в більш економний діапазон 1800—1900 за хвилину. І навпаки — під час збільшення навантаження на комбайн система автоматично підвищує оберти силового агрегату. За даними компанії, використання DYNAMIC POWER в діапазоні часткових навантажень знижує витрату пального на щонайменше 10%.

 

Змін зазнали й дискові косарки DISCO, на всі нові моделі яких відтепер встановлюється косарний брус MAX CUT. На механізмі німецькі інженери реалізували оригінальну концепцію приводу. Хвилеподібна форма забезпечує винесену далеко наперед опору і зчеплення в двох точках. Рівномірні міждискові відстані забезпечують оптимальну якість зрізування в будь-яких умовах експлуатації. В конструкції використовуються високоякісні матеріали, що підвищує її довговічність. Брус MAX CUT «заправляється» мастилом один раз на весь термін служби. Відтак не потребує додаткового змащування.

Krone

Німецький виробник модернізував кілька популярних моделей. Зокрема, валкувачі KW 8.82/8 та валкоутворювачів Swadro TS 680 Twin.

Останні отримали нові зубці Lift, які в порівнянні із зубцями традиційної конструкції дають змогу працювати з меншими втратами. Про це, зокрема, свідчать результати випробувань, опубліковані Німецьким сільськогосподарським товариством (DLG).

Тест проводився при першому укосі в 2014 році. Спочатку проводилися роботи на великому рівному полі розміром майже 12 га, з висотою згрібання 3 см і робочою швидкістю 8 км/год. Swadro TS 680 Twin відрізнявся дуже низькими втратами — 0,6%. Машина зі звичайними зубцями мала втрати при згрібанні в 1,5%. Ще помітнішою стала якість роботи машини із зубцями Lift при робочій швидкості від 10 км/год. — втрати від валкоутворювача зросли незначно, до 0,7%.

 

Забруднення корму в усіх тестових заїздах були низькі, всього 0,3%. Також при висоті згрібання 4 см фахівці DLG зафіксували втрати від 0,9% (при 8 км/год.) до 1,5% (при 10,5 км/ год.).

Kverneland

Ще один агрогігант — норвезький Kverneland — представив революційній рулонний прес-підбирач FastBale (в Європі також буде просуватися під брендом Vicon).

Новинка має дві унікальні характеристики: по-перше, це єдиний у світі безперервно працюючий рулонний прес-підбирач з фіксованою камерою і, по-друге, це єдина машина такого роду, що поєднує в собі також функцію упаковки рулонів (опція).

 

Дві камери розташовані послідовно: як тільки скошена маса досягає потрібної щільності в камері попереднього пресування (де формується приблизно 2/3 рулону), вона відправляється в основну камеру прес-підбирача, де процес продовжується і рулон досягає максимального розміру 1,25 м в діаметрі. Як тільки формування одного рулону завершилося, процес пресування скошеної маси в камері попереднього пресування запускається знову, а готовий рулон, укладений в сітку, тим часом передається з основної камери на поле чи на обмотувальник. Таким чином, робота машини триває безперервно.

Щоб забезпечити просту, але надійну передачу рулону на обмотувальник, інженери розробили паралельне кріплення рами обмотувальника. Це дає змогу йому опускатися для прийому рулону з основної камери прес-підбирача. Після цього обмотувальник знову піднімається, і рулон обмотується двома «рукавами» плівки. На відміну від традиційних механізмів, обмотка в FastBale відбувається у вертикальній площині. Як тільки процес обмотки завершений, обмотувальник опускається, а його задній ролик піднімається, вивільняючи упакований рулон на землю.

Така оригінальна конструкція прес-підбирача з обмотувальником робить його дуже компактним — FastBale значно коротший, ніж інші комбінації прес-підбирач-обмотувальник, представлені на ринку.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 742 | Додав: zfimesg | Теги: дискова косарка, KUHN, косарка, прес-підбирач, валкоутворювач, кормовиробництво, KRONE, Pöttinger, валкувач, claas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar