MENU

16:51
Обговорено Концепцію розвитку вищої освіти
Фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства України взяли участь у нараді з питань науково-методичної підготовки фахівців у вищих навчальних закладах Мінагрополітики України в умовах імплементації нової редакції Закону України «Про вищу освіту».
 
Захід відбувся за участю представників Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки, ДУ "НМЦ "Агроосвіта", Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, ректорів аграрних вищих навчальних закладів та провідних фахівців аграрної галузі.
Зокрема, на засіданні було обговорено новий Закон України «Про вищу освіту» та нагальні питання концепції розвитку вищої освіти, підпорядкованості аграрної освіти, підготовки державних стандартів, переліку галузей і спеціальностей, проведення ЗНО.
Крім того, учасниками заходу була розглянута Концепція аграрної освіти і науки, на основі якої буде розроблено Закон України «Про аграрну освіту і науку». Зокрема, концепція передбачає безперервну освіту, яка починається ще з дитячого садочка і забезпечить високу якість навчання, задовольнить зростаючі вимоги суспільства загалом і сільськогосподарського виробництва зокрема.
За результатами засідання провідними науковцями та освітянами, за участі Мінагрополітики України,  вироблено пропозиції щодо вирішення головних питань розвитку виробничих сил, забезпечення продовольчої безпеки країни та потреб агропромислового комплексу, що будуть надані для розгляду в Міністерство освіти і науки України та Кабінет Міністрів України.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 469 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Закону України «Про вищу освіту», Мінагрополітики України, імплементації, наука, виша освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar