MENU

12:02
Новинки техніки для збирання врожаю

Перед початком жнив на виставці «Агро-2014» компанії нагадали про актуальні пропозиції на ринку зернозбиральних машин. Не обійшлося й без прем’єр.


 

Case IH

Американський гігант розпочав приймати замовлення на флагман лінійки роторних зернозбиральних комбайнів Axial-Flow — модель АFX 9230 (заголовне фото).

Як і на інших комбайнах серії, на новинці реалізована унікальна однороторна технологія обмолоту та сепарації. Лопаті ротора плавно підхоплюють скошену масу від транспортера похилої камери і подають її в зону обмолоту між ротором і його кліткою. Таким чином, відділення зерна відбувається тільки за рахунок тертя і відцентрової сили, що значно знижує ризик його пошкодження. Велика площа очищення забезпечує вищу продуктивність і відмінний розподіл зерна і незернової маси.

Важливий вплив на якісну роботу решетного стану має запатентована конструкція вентилятора Cross Flow, який створює потужний розподілений повітряний потік.

Система елеваторів подає очищене зерно в бункер, а недомолочені колоски повертаються до ротора. Об'єм бункера в 12,3 куб. м оптимально відповідає високій продуктивності комбайна, завдяки чому немає з одного боку необхідності часто розвантажуватися, з іншого — комбайн менше тисне на ґрунт. Завдяки високій продуктивності для вивантаження бункера потрібно менше двох хвилин. При цьому потужність комбайна дозволяє розвантажуватися під час руху.

Джерелом живлення є 12,9-літровий двигун FPT Cursor 13 екологічного стандарту Tier 2. Номінальна потужність — 503 к. с., максимальна — 550. Чотирьохшвидкісна КПП має гідростатичний привід.

Ще одна особливість конструкції — можливість встановити гусеничний рушій передньої осі. З ним комбайн менше ущільнює ґрунт та може використовуватися до середини грудня.

На виставці новинку представили із зерновою жаткою 3162 Draper у 40-футовій модифікації (ширина захвату — 12,2 м; пропонуються також варіанти з робочою шириною 9,1, 10,7 та 14 м).

Особливість конструкції — використання стрічкового транспортера замість шнека. Це дозволяє знизити вагу жатки та збільшити її ширину. Гнучкий ріжучий апарат TerraFlex з унікальною системою центрального приводу CentraCut дозволяє зрізувати стебло на висоті в 2,5 см.

Мотовило відрізняється специфічною траєкторією руху пальців, активно і в той же час обережно подає масу до ріжучого апарату. Поздовжній стрічковий транспортер швидко направляє її до центрального поперечного транспортера. При цьому насіння, яке обсипалися, не втрачається — знизу транспортер має спеціальний жолоб, що веде до поперечного транспортера.

Флагман модельного ряду обійдеться в 405 000 доларів (4 800 000 гривень). За 12,2-метрову жатку додатково доведеться викласти 97 000 доларів (1 140 000 гривень).

 

Massey Ferguson

Як повідомляло ІА «Агравері», в Україну повертається Massey Ferguson. Окрім тракторів, ставка робитиметься й на зернозбиральні комбайни серії Beta. На виставці було представлено модель 7370.

Комбайн отримав перевірену часом систему обмолоту на базі високоінерційного барабана та підсиленого підбарабання, фронтальна й тильна частини якого регулюються. Також є можливість використовувати додаткове підбарабання, якщо того вимагають умови збирання врожаю.

Роторний сепаратор комбайна має унікальну особливість — здатність прокручувати підбарабання в позицію над роторним сепаратором в момент, коли воно не потрібне. В такому випадку роторний сепаратор стає пасивним заднім молотильним барабаном. Це надає оператору більшу гнучкість для кращої оптимізації продуктивності комбайна в сухих умовах збирання.

Соломотряс має чотири щаблі з «активними стінками». Вертикальні секції рівнів соломотрясу виготовлені у вигляді штампованих решіток. Це надає додаткову відкриту поверхню для більш ефективної сепарації. Вентилятор забезпечує подачу оптимальної кількості повітря на високопродуктивне решето, гарантуючи відмінну якість зерна. Необроблений матеріал подається в головний молотильний циліндр для повторного обмолоту.

Зерновий бункер об’ємом 9 куб. м оснащено швидкісною системою вивантаження. В бункері встановлені датчики рівня заповнення, які запобігають його перевантаженню.

Комбайн оснащено двигуном AGCOPower. Об’єм — 8,4 л. Номінальна потужність — 320 к. с., максимальна (з функцією Power Boost) — 360. Силовий агрегат обладнаний електронною системою управління, яка «опікується» ключовими функціями комбайна. Трансмісія — чотирьохшвидкісний гідравлічний вузол, який підтримує задану швидкість та забезпечує тягу, необхідну для гнучкого процесу збирання.

На вибір пропонуються жатки FreeFlow та PowerFlow з робочою шириною від 4,2 до 7,6 м. Максимальна якість зрізування на високих швидкостях досягається за рахунок механізму приводу ножа Schumacher — до 1220 ріжучих рухів за хвилину.

Як опцію можна встановити систему автоматичного вирівнювання жатки Autolevel, що відслідковує контур поверхні поля з точністю до 8%.

Ціна на комбайн стартує зі 189 000 євро (3 000 000 гривень).

 

Sampo Rosenlew

Відбулася прем’єра і на стенді Sampo Rosenlew. Представлена минулої осені в Європі модель C12 очолила лінійку клавішних зернозбиральних комбайнів Comia фінського виробника. Відтепер її можна замовити й в Україні.

Комбайн Comia С12 отримав нові шасі, кузов, кабіну, систему управління ComVision і двигун AGCOPower потужністю 300 к. с. екологічного стандарту Tier 4 Final. Плавний і стабільний рух комбайна забезпечує гідростатична трансмісія. Лінійка Comia може бути обладнана повним приводом і блокуванням диференціалу.

В основі конструкції машини — новий високоміцний каркас, який з'єднує передню і задню осі. Він максимально гасить вібрації і не створює шум під час роботи.

На комбайнах Comia встановлена ​​система попереднього обмолоту. Вона дозволяє збільшити продуктивність роботи на 20%, не розширюючи молотильний апарат, забезпечує рівномірний розподіл потоку маси, тим самим дозволяє барабану працювати більш ефективно. В ідеальних умовах, до 40% обмолоту виконує барабан попереднього обмолоту.

Для збільшення продуктивності соломотряса, що важливо під час роботи на недостиглому колосі або у вологих умовах, встановлюється циліндр ворушіння CSP, що додає до 20% ефективності.

Sampo Comia, як запевняють у компанії, має найбільший решітний стан в своєму класі. Велика площа його поверхні дозволяє отримати чисте зерно за найскладніших умов роботи. Верхнє решето оснащено ламелями, які ефективно запобігають потраплянню соломи в зерновий бункер. Великий вентилятор дозволяє подавати достатню кількість повітря для ефективного відділення незернової маси. Необмолочені колоски повертаються на автономний додатковий обмолот.

Представлений на виставці комбайн оснащений зерновою жаткою шириною 6,9 м. Жатки Sampo Rosenlew випускає самостійно. Серед конструктивних рішень — пальці мотовила з пластик-нейлону, що не травмують зерно. Ріжучі ножі приводяться в рух за допомогою спеціальної системи, яка не вимагає щоденного обслуговування. А великий діаметр шнека запобігає намотуванню зрізаної маси.

Перший поставлений в Україну С12 вже знайшов власника — з Києва комбайн відправиться в одне з господарств Вінниччини. Ціна питання — майже 200 000 євро (3 180 000 гривень).

Категорія: Фоторепортажі | Переглядів: 711 | Додав: evgeniu | Теги: виставка, прем'єри, Агро-2014, комбайн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar