MENU

11:39
Нова вітряна турбіна від GE

GE працює над радикально новою конструкцією вітряної турбіни протягом останніх двох років, і тепер, коли компанія, нарешті, готова випустити кота з мішка, ми можемо зрозуміти, чому вона уникала зайвого розголосу.

Новий дизайн виглядає дуже незвично, в мережі її вже назвали «носата вітряна турбіна». На даний момент вона на полігоні в Каліфорнії, а нам не терпиться дізнатися дані незвичайного прототипу.

До повної розголосу результатів доведеться потерпіти ще чотири місяці, але компанія GE надала деякі дані своєї нової вітряної турбіни, під назвою ecoROTR.

Ідея полягає в тому, щоб встановити купол посередині турбіни, де, як правило, сходяться лопаті. У теорії, що дозволить генератору виробити більше енергії за допомогою тієї ж кількості вітру.

Нова вітряна турбіна від GE

«Коли вітер потрапляє в центр вітряної турбіни, де кріпляться лопаті, це абсолютно даремно.Все тому, що лопаті за своєю суттю важелі і той же вітер генерує більше енергії далі від центру ».

Тестовий дизайн почався з кулі з пінополістиролу, кількох зубочисток і цілого ряду ретельного тестування в аеродинамічній трубі в лабораторії GE в Нью-Йорку.

Дослідження показали, що потенціал поліпшення становить 3% в продуктивності, що, ніби як не звучить дуже вражаюче. Тим не менш, GE вказує на те, що, коли ви додаєте загальну економію сучасного вітропарку - а сьогоднішні вітряні турбіни , як правило, гігантських розмірів - така цифра звучить досить переконливо.

Нова вітряна турбіна від GE

У кожному разі, цих даних вистачило, щоб організувати невеликий прототип для тестування, а результати задовольнили дослідників, чого стало достатньо для розвитку повномасштабного проекту.

Встановлений у центрі турбіни купол має діаметр 60 футів (18,2 м) і важить 20 000 фунтів (9 071,8 кг). Компанія вибрала 1,7 МВт турбіну, яка є не самою потужною в лінійці (яка зможе видавати 3,2 МВт при високошвидкісних вітрах), але вона досить потужна, щоб провести випробування.

Нова вітряна турбіна від GE

Як і купол, вежа турбіни також є прототипом. Замість традиційних сталевих труб, каркас складається з металевої сітчастої конструкції, загорнутої в синтетичне поліефірне покриття.Балки можуть бути завантажені в контейнер і в звичайні вантажівки, і доставлені в місця, які раніше були важкодоступними.

Датчики встановлені скрізь, починаючи від основи вежі на рівні землі, і до Шпильового вала турбіни. Команда регулярно перевіряє дані, підтверджуючи роботу експерименту або змінюючи що-небудь в залежності від потреб та оптимізації результатів.

Facepla.net за матеріалами: gereports.com

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 521 | Додав: evgeniu | Теги: Енергія, Турбіна, вітроустановка, вітроелектростанція, вітрогенератор, вітроенергетика, вітер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar