MENU

15:04
Науково-практичний семінар “Збирання та підготовка до зберігання врожаю ранніх зернових культур в умовах 2015 року” на Кіровоградщині
24 червня 2015 року на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національно академії аграрних наук України відбувся обласний науково-практичний семінар “Збирання та підготовка до зберігання врожаю ранніх зернових культур в умовах 2015 року”,  на якому були широко висвітлені питання наукового забезпечення агропромислового виробництва регіону.

У заході взяли участь голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко,  голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко,  представники регіональних органів влади, керівники та спеціалісти департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА, районних управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, агроформувань різних форм власності, науковці Кіровоградської ДСГДС, всього – 120 осіб.
Звертаючись до учасників семінару Сергій Кузьменко відзначив, що завдяки використанню здобутків науковців аграрії матимуть змогу отримати цього року на Кіровоградщині достойні врожаї.
Директор Кіровоградської ДСГДС Володимир Савранчук  проінформував про стан науково-інноваційного забезпечення розвитку агропромислового виробництва на Кіровоградщині, а заступник директора з наукової роботи Ігор Семеняка повідомив про ефективність вирощування сільськогосподарських  культур за умов використання інтенсивних та ресурсозберігаючих технологій.
Завідуючий лабораторією біоадаптивних технологій в АПВ Назар Умрихін висвітлив основні питання адаптивності сортів озимих зернових культур різних селекційних центрів України до умов вирощування за зміни клімату.
Особливу зацікавленість викликала доповідь Галини Козелець, старшого наукового співробітника лабораторії селекції і первинного насінництва зернових і технічних культур, в якій вона охарактеризувала сучасні сорти озимих та ярих зернових культур, насінництво яких ведеться в Кіровоградській ДСГДС.
Під час роботи семінару присутні відвідали науково-інноваційний полігон дослідної станції, де ознайомилися з агротехнологічними та селекційними напрацюваннями науковців, оглянули колекцію сортів озимих та ярих зернових культур, що представлена 96 сортами озимої пшениці, 68 сортами ярого ячменю, 15 сортами ярої пшениці та 20 сортами інших ярих зернових культур.
 По закінченню заходів учасники мали змогу оформити заявки на придбання насіннєвого матеріалу сільськогосподарських культур під урожай 2016 року та укласти угоди на науково-консультаційне забезпечення агровиробництва.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 418 | Додав: evgeniu | Теги: зберігання врожаю, врожай, семінар, НААН, зернові культури, наукового забезпечення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar