MENU

11:10
Найбільша аграрна виставка країни «Агро-2014» завершилась демонстрацією біоенергетичних технологій
Ділова програма XXVI Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2014» завершилась. Впродовж трьох днів міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка разом з відвідувачами заходу мав можливість перейняти досвід успішної роботи в аграрному секторі, налагодити бізнес-зв’язки з більш ніж тисячею представників компаній з 16 країн світу та оцінити досягнення усіх регіонів України у веденні сільського господарства.
Нагадаємо, що виставка проходила на території національного комплексу «Експоцентр України». У рамках заходу відбувались спеціалізовані виставки, семінари, круглі столи, презентації, конференції та майстер-класи.
Так 4 червня відбулась Міжнародна конференція «Нові можливості та виклики для агарної торгівлі України з ЄС». Учасники обговорили подальші кроки України на шляху до європейської інтеграції, повноцінного використання автономних преференцій та майбутньої зони вільної торгівлі з ЄС.
5 червня у рамках спеціалізованої виставки ORGANIC-2014 відбувся круглий стіл на тему «Продовольча безпека та безпека продовольства — органічний вектор». Експерти обговорили перспективи розвитку органічного ринку в Україні та варіанти державної підтримки галузі.
На відкритих майданчиках «Агро-2014» відвідувачі мали змогу оглянути виставку кращих зразків вітчизняної та іноземної сільськогосподарської техніки. Українські виробники запропонували ряд новинок:
«Харківський тракторний завод» презентував свою новинку — трактор ХТЗ-3512 потужністю 30 кінських сил. Унікальність моделі полягає у можливості регулювання агротехнічного просвіту і колії.
Одеський виробник сільгосптехніки «Велес-Агро» представив на «Агро-2014» актуальний модельний ряд ґрунтообробної та посівної техніки. Також серед новинок компанії ― серійна версія восьмирядкової просапної сівалки «Ніка-8» для нульового обробітку ґрунту.
«Завод Кобзаренка» запропонував сільгоспвиробникам новий, унікальний причіп-тюковіз ПТ-24К, що дає можливість навантажувати квадратні тюки.
«Південний машинобудівний завод» також презентував новинку — трактор потужністю 100 кінських сил. З цією моделлю виробник планує скласти конкуренцію МТЗ завдяки нижчим витратам палива, довговічності та продуктивності.
Завершувалась виставка виїздом учасників на полігон біоенергетичних культур, де відвідувачі змогли ознайомитися з новим для України напрямком розвитку аграрного сектора – вирощуванням «палива».

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 529 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0