MENU

14:21
На засіданні колегії Мінагрополітики підіб’ють результати роботи галузі
Сьогодні, 25 червня, в Національній академії аграрних наук України розпочалося засідання колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України.


Засідання відкрив Міністр Олексій Павленко. «Сьогодні говоритимемо про стан справ у аграрному секторі. На порядку денному — результати, основні досягнення і тенденції аграрної галузі. Україна повинна стати державою із якісним, високотехнологічним агросектором. За потенціалом ми — №1 у Європі. І ми знаємо, як цей потенціал реалізувати», — сказав очільник відомства.
Олексій Павленко нагадав, що у Програмі діяльності Уряду аграрна галузь посідає чільне місце. Зокрема, 20% визначених державою завдань — зі сфери Мінагрополітики. У Коаліційній угоді міністерство також визначено відповідальним за найбільшу кількість заходів — 83: «Міністерство визнано одним з кращих виконавців Коаліційної угоди. Це головні наші орієнтири, які підкреслюють вагу галузі для економіки та країни».
У рамках колегії заслухають доповіді заступників міністра. Зокрема, Владислава Рутицька та Володимир Лапа проінформують про схвалення основних положень проекту Єдиної комплексної Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки, хід виконання Програми діяльності Уряду. Ярослав Краснопольський говоритиме про результати реформування ЦОВВів.
Крім того, планується заслухати доповідь голови Державного агентства рибного господарства Яреми Коваліва про стан галузі та концепцію її реформування.
На засіданні колегії беруть участь представники Адміністрації Президента, Секретаріату Кабінету Міністрів, Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, Європейської комісії, Американської торгової палати, міжнародних організацій EIB, USAID, IFC, ЄБРР, галузевих асоціацій, керівники державних підприємств галузі.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 473 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: аграрний сектор, галузь, Мінагрополітики України, експортні показники, експорт зернових | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar