MENU

15:08
Мобільний датчик визначення вологості силосної кукурудзи Krone отримав високу оцінку DLG

Факт високої точності визначення вологості кукурудзи завдяки мобільному датчику ближньої інфрачервоної спектроскопії Krone підтвердили випробування, проведене недавно Німецьким сільськогосподарським товариством (DLG).

DLG провело перевірку 32 проб врожаю кукурудзи на силос в 2013 і 2014 роках. Досліди були проведені на трьох кукурудзяних полях з різним вмістом сухої речовини, причому вимірювання проводилися в областях 22,2%, 34,5% і 38,5%. Під час випробування було зібрано 32 причепи. Використовувався кормозбиральний комбайн Big X 700, на викидних дефлектори якого був встановлений мобільний датчик, який визначав і протоколював значення вологості за допомогою ближньої інфрачервоної спектроскопії.

Крім того, з кожного завантаженого причепа відбиралися репрезентативні проби; ці проби досліджувалися DLG в лабораторії офіційним методом визначення вологості висушування в сушильній шафі. Потім порівнювалися між собою результати 32 аналізів, виконаних за допомогою датчика ближньої інфрачервоної спектроскопії і сушильного шафи. У 25 оціночних парах похибка не перевищувала 1%, в 5 пробах оціночні пари перебували в районі 1—2%, а в 2 пробах значення перебували в межах 2—3%. Жодна з проб не перевищує 3% абсолютної похибки, а 94% проб знаходилися в межах 2% абсолютної похибки. В результаті система ближньої інфрачервоної спектроскопії Krone отримала оцінку «добре» від експертів Німецького сільськогосподарського товариства, які проводили випробування.

Датчик ближньої інфрачервоної спектроскопії надає точні дані про вологість зібраного врожаю. Ці отримані дані можуть присвоюватися відповідним площам в лічильнику клієнтів. Датчик легко кріпиться на викидних дефлектори кормозбиральних комбайнів і надійно захищається кришкою від пошкоджень. З його допомогою під час збирання є можливість з високим ступенем точності визначати вологість маси. Дані вологості вносяться автоматично і зберігаються.

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 572 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: інфрачервона спектроскопія, датчик визначення вологості, силосна кукурудза, KRONE, вологість, DLG, датчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar