MENU

01:16
Mitas готується виробляти шини з кульбаб

Mitas планує випробувати перші сільськогосподарські шини, виготовлені з сільськогосподарських рослин.


Гума витягується з Казахстанського кульбаби (Taraxacum koksaghyz) і буде доповнювати латекс каучукового дерева в гумові суміші для сільськогосподарських шин, виробництва Mitas. Мета полягає в тому, щоб мати перший прототип шини з кульбаби в 2015 році. Mitas в даний час бере участь у проекті Drive4EU, досліджуючи можливості використання гуми на основі Казахстанського кульбаби.

«Ми розглядаємо різні способи використання природних і поновлюваних матеріалів для виробництва наших шин,» сказав Ендрю Мейбін, директор з маркетингу та продажу Mitas. «Наш відділ досліджень і розробок активно шукає нові шляхи поліпшення нашого виробничого процесу, який включає в себе дослідження нових сировинних матеріалів або їх замінників. Ми є одним з небагатьох виробників шин, які досліджують переваги кульбаби у виробництві більш стійкою гуми для наших шин ».

«Європейська сільськогосподарська шина зроблена з культивованих рослин, вирощених в Європі: це наша ідея, і це одна з головних причин нашої мети отримання сільськогосподарської шини з гуми кульбаби, вирощеного в Європі», додав Іржі Брейха, менеджер з розвитку матеріалів Mitas. «Посадка кульбаби в Європі знизить транспортні витрати і таким чином зменшить навантаження на навколишнє середовище», додав Брейха.
Культивування Казахстанського кульбаби (Taraxacum koksaghyz) як каучукпродуцірующей культури - один з інноваційних способів продукції гуми. В рамках проекту Drive4EU, Mitas відповідає за тестування характеристик і особливостей гуми отриманої з рослини. Метою є знайти нове джерело каучуку з таким же або поліпшеними характеристиками, ніж ті, які з каучукового дерева.

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 506 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Drive4EU, сільськогосподарські шини, сільськогосподарські рослини, Mitas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar