MENU

21:06
Мінфін України наполягає на скасуванні спецрежиму оподаткування ПДВ для аграріїв

Міністерство фінансів України пропонує скасувати спеціальний режим оподаткування ПДВ для аграрного бізнесу, але не встановлює при цьому чітку дату, до якої відповідне рішення має бути прийняте. 

Про це йдеться в презентації податкової реформи, опублікованій на сайті міністерства 17 серпня, повідомляє «АПК-інформ».

«Анулювати спеціальний режим з ПДВ для сільськогосподарського бізнесу. Анулювати «прогалини» в податковому законодавстві з ПДВ для іноземних компаній, що реалізують товари в Україні, а також встановити обов'язкову ПДВ-реєстрацію перед здійсненням оподатковуваних операцій », - наголошується в документі.

Разом з тим, Мінфін пропонує ввести так зване «раннє» відшкодування ПДВ для компаній на етапі побудови бізнесу. Крім того, допускається існування ПДВ-кредиту для імпортних операцій та встановлення нульової ставки ПДВ для операцій реекспорту.
 


 

Міністерство фінансів найближчим часом планує подати на розгляд Уряду та Верховної Ради проект податкової реформи, до розробки якої були залучені також представники громадськості, бізнес-асоціацій, українські та іноземні експерти. Водночас, за словами радника Міністра фінансів, колишнього Міністра фінансів та "батька" податкової реформи Словаччини Івана Міклоша, хоча в Україні існує загальна згода, що податкова реформа повинна бути радикальною, не всі розуміють, що саме це означає. 
«Справжня радикальна реформа означає запровадження податкової системи, яка є відносно фіскально нейтральною протягом певного нетривалого періоду (перший рік), але при цьому створює передумови для відчутного економічного зростання, притоку інвестицій, створення нових робочих місць та покращення умов для підприємницької діяльності», - зазначає з цього приводу Іван Міклош.
Міністерство фінансів підготувало презентацію, що дасть змогу ознайомитись, які ще критично важливі для бізнесу проблеми повинна вирішити податкова реформа (та можливі варіанти їх вирішення), аби дійсно спростити умови для ведення бізнесу в нашій країні, усунути суперечності у трактуванні Податкового кодексу і стати дійсно "радикальною реформою".
Презентація - Податкова реформа – не лише про ставки податків….pdf 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 447 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar