MENU

15:24
Мінагрополітики запровадить підтримку сімейних фермерських господарств за європейською моделлю
19 лютого Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко перебуваd з одноденною робочою поїздкою у Полтавській області.

 
Олексій Павленко зустрівся з головою Полтавської облдержадміністрації Валерієм Головком та провів нараду з керівниками аграрних підприємств області. На початку наради присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Також Олексій Павленко поклав квіти до меморіальної стели Героям.
Міністр представив стратегію дій уряду та аграрну стратегію міністерства, які базуються на дерегуляції сектору, євро інтеграції, відкритті світових ринків та боротьбі з корупцією. Потім відбулося обговорення ситуації в сільському господарстві регіону, обговорили також хід підготовки до весняно-польових робіт.
Виступаючи перед присутніми, Міністр зазначив, що Мінагрополітики планує запровадити підтримку сімейних фермерських господарств за європейською моделлю. Європейська модель передбачає залучення малих сільськогосподарських виробників в організований аграрний ринок. Одним із засобів підтримки малих господарств є нормативно-правове визнання сімейних фермерських господарств, визначення умов їх оподаткування, унормування за європейською практикою локальних аграрних ринків.
Разом із тим Міністр представив дві моделі аграрного господарства у світі - латиноамериканську та європейську, які різняться розміром господарств, кількістю залучених працівників. "Україна найкраща країна в світі. Ми маємо різні природні умови на всій території і можемо розвивати збалансовану модель, яка передбачає гармонійне співіснування великих агрохолдингів та малих господарств" - підкреслив Олексій Павленко.
Також Міністр повідомив про ініціативу міжнародних інвесторів виділяти кошти на підтримку малого та середнього аграрного бізнесу. "Наше завдання створити ефективні робочі групи та прослідкувати аби ці гроші дійшли до малих та середніх сільгоспвиробників", – додав Міністр.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 455 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: сімейні фермерcкі господарства, Мінагрополітики України, стратегія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar