MENU

16:51
Мінагрополітики вживає заходи щодо заміщення природного газу біопаливом на галузевих підприємствах
Міністерство аграрної політики та продовольства України в зв’язку з обмеженими ресурсами природного газу вживає заходи щодо заміщення природного газу біопаливом на сільськогосподарських підприємствах.


Зокрема, на 14 підприємствах олійної галузі парові котли переведені на спалювання лушпиння, що за 9 місяців поточного року дозволило зекономити до 360 млн куб.м природного газу. Наразі, у структурі споживання палива використання лушпиння соняшнику для отримання теплової енергії на олійнодобувних підприємствах складає 60%.
Крім того, кількість виробників пелет, брикет з відходів сільського, лісового господарства та харчової промисловості, досягла 140 підприємств, а обсяг виробленого ними твердого біопалива -1 млн 150 тиc тонн.
Також, у поточному році виведені на повну потужність біогазові установки на базі свинокомплексу «Даноша» (Івано-Франківська область), птахівничого комплексу компанії «Миронівський хлібопродукт» (Дніпропетровська область). Зазначеними установками за рік було вироблено понад 6 млн куб. метрів біогазу з відходів тваринництва. Крім того, завершено будівництво біогазової установки на Глобинському цукровому заводі (Полтавська область) для отримання біогазу з бурякового жому.
Прес-служба Мінагрополітики
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 492 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: біогаз, Біопаливо, Мінагрополітики України, галузеві підприємства, природний газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar