MENU

15:12
Мінагрополітики пропонує вдосконалити законодавство для підтримки вітчизняного сільгоспмашинобудування
Фахівцями Міністерства аграрної політики та продовольства України наразі опрацьовуються питання удосконалення митно-тарифного регулювання державної підтримки виробництва нових зразків сучасної техніки та забезпечення модернізації виробничої бази заводів сільгоспмашинобудування.

 Зокрема, сьогодні при ввезенні комплектувальних виробів та машинокомплектів для виробництва техніки та сучасного високотехнологічного верстатного обладнання для модернізації виробничої бази машинобудівних підприємств сплачується мито від 2 до 5%, при цьому готова техніка ввозиться з нульовою ставкою мита.
 
Тому фахівці Мінагрополітики вважають за необхідне внести зміни до митно-тарифного законодавства в частині звільнення від сплати мита за ввезення комплектуючих виробів та машинокомплектів, і, водночас, введення податку на імпортну техніку.
 
Таким чином, ці зміни підтримають вітчизняного сільгоспмашиновиробника, а також сприятимуть налагодженню спільного виробництва сучасної техніки на території країни.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 487 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, законодавство, сільгоспмашинобудування | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
1 Alex • 16:29, 06.11.2014
Звільняти від митного податку потрібно лише імпортну техніку, для якої її виробник(постачальник) створив в Україні розгалуджену мережу технічного сервісу. Це дасть можливість скоротити різномарочність імпортних однотипних машин  та  значно скоротити простої техніки через відмови. Сьогодні лише у Львівській області експлуатується 23 марки зернозбиральних комбайнів відомих світових виробників. Очевидно, що для кількох машин однієї марки ніхто сервісної мережі не створює.
ComForm">
avatar