MENU

11:19
Мінагрополітики наголошує на розвитку сільськогосподарської кооперації
Фахівці Департаменту науково-освітнього забезпечення та соціального розвитку АПК взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції "Кооперація – шлях до підвищення ефективності: німецький досвід для України".


Захід організовано проектом "Німецько-український агрополітичний діалог" в рамках "ІнтерАгро-2014" з метою ознайомлення учасників з позитивним німецьким досвідом в галузі кооперації і створення партнерських об'єднань.
В аграрному секторі України проходять глибокі реформи, під час яких страждають дрібні і середні підприємства, особливо від недостатнього доступу до засобів виробництва та неефективної організації збуту продукції. У зв’язку зі складною ситуацією в державі, цим підприємствам доводиться шукати шляхи самоорганізації і самодопомоги, щоб вижити в умовах гострої конкуренції з боку крупних агрохолдингів.
Один з раціональних методів підвищення ефективності малих й середніх агропідприємств – це сільськогосподарська кооперація. Незважаючи на діючу законодавчу основу, на сьогодні кооперація в сільському господарстві України розвинена не достатньо. Через негативні стереотипи колективного минулого уявлення українських громадян про кооперацію спотворене та не відповідає дійсності. Насправді ж кооперативне об'єднання – сучасний європейський підхід до питання рентабельності сільськогосподарського виробництва.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 500 | Додав: evgeniu | Теги: німецький досвід, кооперація, Мінагрополітики України, ІнтерАГРО-2014 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar