MENU

10:48
Мінагрополітики долучилось до розгляду питань біоенергетичних технологій у муніципальному секторі України
Керівництво Мінагрополітики взяло участь у презентації проекту Програми розвитку ООН та Глобального Екологічного Фонду “Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі України”.

Метою проекту є зменшення обсягів викиду парникових газів, використання потенціалу сільськогосподарської біомаси країни для муніципального тепло- і гарячого водопостачання.
«Сьогодні важливо порахувати, як швидко ми можемо отримати енергетичну незалежність, якщо скоротити використання енергоносіїв завдяки ефективному використанню, та скільки енергії можна отримати, якщо спрямовувати кошти не на закупівлю російського газу, а на побудову таких біоенергетичних заводів», - сказала на вступному семінарі заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.
Також учасники зазначили, що наразі актуальним є питання заохочення інвестицій у використанні біомаси в муніципальному секторі шляхом впровадження механізму фінансової підтримки. Як результат, очікується будівництво мінімум 18 муніципальних об’єктів на біомасі до кінця проекту.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 500 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, муніципальний сектор, біоенергетичні технології | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar