MENU

20:51
Мінагрополітики долучається до питань розвитку органічного ринку в Україні
Фахівці Департаменту тваринництва та Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України взяли участь у роботі міжнародної конференції «Розвиток органічного ринку в Україні». 
Начальник відділу загального землеробства Департаменту землеробства Мінагрополітики України Анатолій Рудюк розповів учасникам конференції на тему «Стан речей стосовно органічного законодавства в Україні. Подальші кроки щодо розробки та впровадження». Зокрема, він підкреслив, що Україна має перспективні умови для розвитку органічного виробництва внаслідок зростання зацікавленості міжнародних покупців та поступового підвищення рівня обізнаності населення щодо органічних продуктів. Крім того, наразі в Україні достатньо активних представників органічного сектору і на сьогоднішній день вже діє близько 200 органічних операторів (виробників, переробних підприємств, трейдерів).
Учасники конференції обговорили світовий досвід у сфері експорту органічних продуктів, сприяння експорту та налагодження зв’язків для розвитку органічного експортного ринку в Україні. Крім того, були розглянуті питання законодавчого забезпечення органічного сільськогосподарського виробництва та позиціонування органічних продуктів.
 
Прес-служба Мінагрополітики
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 489 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: органічне виробництво, органічна продукція, Мінагрополітики України, конференція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar