MENU

04:56
Kverneland: всі новинки сезону

До сезону-2015 один зі світових виробників навісного та причіпного обладнання для сільського господарства — Kverneland Group — представив низку інноваційних рішень у заготівлі кормів, обробітку ґрунту та внесенні мінеральних добрив. З новинками можна було ознайомитися на нещодавній виставці SIMA 2015 у Парижі. Ми вже розповіли про унікальну технологію безперервного формування та пакування рулонів, реалізовану в компактній комбінації прес-підбирач-обмотувальник FastBale. Нижче — інформація про інші інновації норвезької компанії.

 

Kultistrip — для смугового обробітку ґрунту

Перша новинка буде оцінена прихильниками технології стрип-тілл. На рамі нового культиватора Kultistrip встановлені ряди робочих органів, які формують вузьку смугу обробленого ґрунту. Їх регулювання дає можливість отримувати ширину міжрядь в діапазоні від 45 до 75 см. У 2015 році компанія виведе на ринок серію машин з жорсткими і складаними рамами з робочою шириною до 6 м.

 

На культиваторі встановлені великі диски діаметром 520 мм для ефективного «розрізування» верхнього шару ґрунту і подрібнення довгих рослинних залишків. Розміщенні за дисками котки переміщують мульчу із зони культивування. Після видалення рослинних решток, смуга ґрунту може бути розпушена на глибину до 30 см. Спеціально розроблені стійки глибоко входять в ґрунт з мінімальним порушенням його структури. Залежно від польових умов і швидкості виконання робіт пропонуються три типи стійок (прямі, напівзігнуті, вигнуті). Це дає змогу машині виконувати операції на швидкості 10—12 км/год.

 

Крім того, при використанні з Kultistrip переднього бункера можна одночасно вносити фосфорні або азотні добрива, а простим перемиканням на панелі управління — рідку органіку. При цьому трубка для добрив або гноївки закріплюється одразу за задньою частиною лапи-культиватора і має незалежне регулювання по глибині для внесення добрив прямо під коріння рослин. Це забезпечує оптимальне засвоєння рослинами поживних речовин, що веде до підвищення врожайності.

 

Культиватор CLC Pro Cut

Інша новинка від Kverneland — це модель культиватора CLC Pro розроблена спеціально для господарств, які мають у сівозміні великі площі посівів таких культур, як кукурудза, соняшник чи ріпак.

В основі конструкції CLC Pro Cut (заголовне фото) лежить посилена рама, на якій встановлені один ряд дисків і два ряди лап — така комбінація дає змогу легко тягнути компактну машину за трактором. Модель може оснащуватися жорсткою (3 м і 3,5 м) або складаною рамою (4 м і 4,5 м) для роботи з тракторами потужністю від 120 до 325 к. с.

Диски кріпляться на підшипниках, що не потребують обслуговування. Заглиблюючись на 5 см, диски ефективно прорізають стерню для полегшення проходження стійок ґрунтом. Тиск на диск може регулюватися з кабіни трактора. При наїзді на камені дискові стійки піднімаються, запобігаючи поломці агрегату.

Два ряди стійок можуть працювати на глибині до 30 см. Відстань між лапами регулюється в діапазоні від 350 до 420 мм (залежно від робочої ширини), щоб не допускати забивання рослинними рештками.

За стійками розміщуються ряд лап і коток, що закривають борозну і створюють добре вирівняний шар. Вони розташовуються в безпосередній близькості від заднього ряду стійок, щоб зробити машину якомога компактнішою.

 

Exacta — розкидання добрив без перекриттів

Змін зазнали і розкидачі мінеральних добрив серії Exacta, які з 2015 року пропонуються з набором нових функцій.

По-перше, вся лінійка (за винятком базової моделі Exacta EL) може оснащуватися гідравлічно регульованим з кабіни трактора обмежувальним щитком для контролю розкидання вздовж краю поля. Нова система ExactLine, яка може бути встановлена ​​не тільки на правій, але й на лівій стороні розкидача, допомагає дуже точно вносити добрива навіть на невеликому полі. По-друге, весь модельний ряд Exacta отримав щитки, які не допускають потрапляння бруду з-під коліс трактора на розкидач.

 

Крім того, перевести обладнання з транспортного положення в робоче відтепер можна, не виходячи з кабіни трактора. Завдяки новій кріпильній рами розкидач можна легко встановлювати і транспортувати за допомогою вилочного навантажувача. Нові світлодіодні лампи з більш тривалим терміном служби забезпечать відмінну видимість під час роботи увечері чи вночі.

І, нарешті, моделі HL і TL дозволять вносити добрива по всій робочій ширині до 54 м з високою точністю завдяки системі GEOspread та підйомним лопаткам.

Лінійку машин Kverneland для внесення мінеральних добрив становлять розкидачі серії Exacta: від компактної моделі Exacta EL (з бункером від 700 л і робочою шириною від 9 м) до високопродуктивної з посиленою конструкцією Exacta НL (з бункером від 1500 л і шириною розкидання до 54 м).

 

IsoMatch Tellus GO — просто про складне

Kverneland Group також відома інноваційними розробками в сегменті систем точного землеробства. Торік у листопаді розробка компанії — термінал Tellus — став першим універсальним терміналом, який отримав сертифікат відповідності Федерації сільськогосподарської електроніки (AEF).

На SIMA-2015 компанія представила термінал IsoMatch Tellus GO. Цей пристрій поєднує високу функціональність з простотою управління ISOBUS-сумісним навісним і причіпним обладнанням. Для початку роботи необхідно лише натиснути кнопку: термінал автоматично «знайде» обладнання та висвітлить робочі дані про нього на 7-дюймовому сенсорному екрані, працювати з яким можна і під час руху трактора.

Як і на інших, більш складних терміналах виробника, на IsoMatch Tellus GO встановлений програмний додаток GeoControl, що дає змогу підвищити ефективність, заощадити час і витрати на проведення низки сільгоспробіт. Так, додаток включає функції управління основними робочими процесами, окремими секціями обладнання та нормами внесення, дозволяє робити посів, обприскування або внесення мінеральних добрив без перекриттів. Щоб визначити можливість економії при виконанні тієї чи іншої операції, сільгоспвиробнику достатньо буде скористатися безкоштовним додатком-калькулятором, який можна завантажити на сайті виробника.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 720 | Додав: evgeniu | Теги: Kverneland Group, IsoMatch Tellus, обробіток ґрунту, Exacta, SIMA-2015, CLC Pro Cut, Kultistrip, культиватор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar