MENU

14:27
ХТЗ запустить серійне виробництво комбайнів у 2015 році

Харківський тракторний завод планує розпочати виробництво зернозбиральних комбайнів. Відповідний протоком про наміри підприємство у вересні підписало з найбільшим виробником зернозбиральної техніки Білорусі «Гомсільмашем».

У коментарі корпоративному журналу ХТЗ «AgroToday» генеральний директор заводу Владислав Губін розповів про деталі співпраці.

Так, в Харкові до кінця року будуть зібрані дослідні зразки для випробувань і сертифікації. А вже в 2015 році ХТЗ запустить комбайни в серійне виробництво.

За даними Владислава Губіна, в кращі роки «Гомсільмаш» постачав в Україну до 500 одиниць зернозбиральних машин у рік. На такий же обсяг виробництва розраховують на ХТЗ. Крім того, керівник заводу повідомив, що рівень української локалізації складе 50% уже в 2015 році.

Українсько-білоруське підприємство буде продавати комбайн під брендом «ХТЗ-Палессе» на базі моделі комбайна «Гомсільмашу» «Палессе GS 12». Білоруська сторона буде постачати в Україну машинокомплекти, а тракторний завод освоїть виробництво низки вузлів і деталей і вестиме остаточне складання машин.

«Потужності нашого заводу досить універсальні, і ми готові розширити асортимент продукції без суттєвого технічного переоснащення», — розповів Владислав Губін.

Заступник директора департаменту регіональних продажів «Гомсільмашу» Андрій Семченко в коментарі виданню підтвердив інформацію про плани спільної діяльності в Україні, пояснивши мотивацію тим, що ХТЗ здатний на реалізацію більш прогресивних програм просування зернозбиральних комбайнів на ринку України.

Проект «ХТЗ-Палессе» вирішує два стратегічні завдання: зниження вартості комбайна для кінцевого споживача, а також розширення спектру фінансових інструментів, що допоможуть аграріям купувати цю техніку.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 478 | Додав: evgeniu | Теги: «Гомсільмаш», комбайн, ХТЗ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar