MENU

14:32
ХТЗ й далі розвиватиме лінійку класичних гусеничних тракторів

Нові дизайн, підвіска, гідросистема, а в перспективі — безступінчаста КПП​ восени Харківський тракторний завод представив лінійку оновлених тракторів. Зміни торкнулися й гусеничних моделей. Технічний директор підприємства Вадим Аносов в інтерв’ю корпоративному журналу ХТЗ «AgroToday» докладно розповів про зміни в конструкції машин, наголосивши: завод і далі розвиватиме лінійку класичних гусеничних тракторів.

«У 180-ї серії з'явилася нова 6-коткова з кожного борту торсіонно-балансирна підвіска, що замінила традиційні каретки. Нова підвіска має значно кращі плавність ходу, навантажувальну здатність і довговічність», — розповів Вадим Аносов.

Також трактори отримали уніфіковане з колісною серією 240К пластикове облицювання радіатора, нову LS (чутливу до навантаження) гідросистему на основі насоса змінної продуктивності і 5-секційного пропорційного розподільника з регульованим по секціях потоком масла.

Також в 2014 році побачив світ новий бульдозер ХТЗ — ТС5 із зусиллям 5 тонн. Він створений на основі уніфікації з гусеничними тракторами ХТЗ, має нову торсіонно-балансирну підвіску (4 котки на борт), яка надійна на кам'янистих ґрунтах і будівельних майданчиках, нову трансмісію з швидким включенням реверсу за допомогою гідромуфт  і посилену раму.

«Цей бульдозер складе конкуренцію за ціною і можливостями відомому бульдозеру ДТ-75», — переконаний Вадим Аносов.

З його слів, роботи над гусеничними тракторами продовжаться. «Для них ведеться розробка нової безступінчастої трансмісії, яка забезпечуватиме плавну зміну передаточного відношення і плавну зміну радіуса повороту трактора без розриву потоку потужності на гусениці, що "відстає". Ця оригінальна конструкція також має 2-потокову гідрооб'ємно-механічну схему і забезпечить істотне підвищення експлуатаційних та ергономічних показників гусеничного трактора», — поділився планами технічний директор заводу.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 553 | Додав: evgeniu | Теги: Трактор, ХТЗ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar