MENU

12:04
Картопля не подорожчає через заборону Росією його поставок - аналітик

Заборона на поставки картоплі з України до Росії, який Россільгоспнагляд вводить з 16 червня, не спричинить негативних наслідків для українського ринку, оскільки постачання в РФ цієї продукції були мінімальними, вважає керівник інформаційної аналітичного проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

За її словами, щорічно Україна експортує до Росії близько 8 тис. тонн картоплі, тоді як ринкове споживання всередині країни становить 2,8 млн тонн. Виходячи з цього, експерт впевнена, що введені обмеження практично не позначаться на ціні української картоплі. "Російський ринок, перш за все, цікавий українським виробникам ранньої картоплі, повідомляє УНІАН.
У сезони з великим внутрішнім виробництвом експорт кілька стримував обвал ціни в Україні в літній період. При цьому на цінах середнього та пізньої картоплі введений Росією заборона взагалі не позначиться, тому що в структурі реалізації цієї продукції експорт завжди займав менше 1% ", - наводяться в повідомленні" АПК-Інформ: овочі та фрукти "слова Гетьман.
За словами віце-президента Української асоціації виробників картоплі Сергія Рибалка, найцікавішими ринками збуту картоплі для України є країни Південної Європи, оскільки вони виробляють невелику кількість цієї продукції. При цьому експерт вважає, що введення заборони на поставки української картоплі в РФ має виключно політичне підгрунтя.

Джерело: http://agronews.ua/node/41677
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 517 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0