MENU

02:44
Кабмін пропонує Раді ввести штрафи до 340 грн за розведення та продаж незареєстрованих тварин

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України ввести адміністративну відповідальність за розведення та продаж незареєстрованих та неідентифікованих тварин. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4987 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Так, законопроект пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 107-2 "Порушення законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин". Дана стаття передбачає, що неподання для реєстрації даних про ідентифікованих тварин, їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин; проведення забою, утилізації неідентифікованих та незареєстрованих тварин; неподання для реєстрації даних про господарства, що здійснюють забій та утилізацію тварин; про господарства, що займаються продажем тварин, наданням послуг із штучного запліднення та організацією виставок тварин; продаж, проведення виставок і штучного запліднення неідентифікованих та незареєстрованих тварин тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 - 85 грн), а на посадових осіб - від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів (85 - 170 грн). Ці ж дії, вчинені повторно протягом року, караються штрафом від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (170 - 340 грн).

Справи про адміністративні правопорушення законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин, згідно з законопроектом, повинні розглядатися державними органами ветеринарної медицини, підрозділами ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів МВС. Право складати протоколи про адміністративні правопорушення проект закону пропонує надати державним інспекторам з племінної справи у тваринництві.

Крім того, законопроект пропонує видавати тваринам груповий ідентифікаційний номер,який "присвоюється групам тварин у межах одного господарства і є унікальним для господарства у межах країни".

Також, законопроект передбачає, що видача витягу з Єдиного державного реєстру тварин проводиться на безоплатній основі.

Як зазначають автори законопроекту у пояснювальній записці, ухвалення цього документу забезпечить надійний контроль за станом здоров'я тварин та ветеринарно-санітарним станом господарств їх утримання, переміщеннями тварин територією України, а також за безпекою і походженням продукції тваринництва; забезпечить ідентифікацію і реєстрації великої рогатої худоби, що утримується і розводиться у господарствах населення на безоплатній основі.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 534 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar