MENU

03:11
ЮМЗ «розсекретив» українського конкурента МТЗ (+ВІДЕО) продовження огляду«Агро-2014»

В Києві презентували 100-сильну модель

Стосильну модель підготував до виробництва Дніпропетровський тракторний завод, структурний підрозділ «Південмашу». Незважаючи на зовнішню схожість, новинка кардинально відрізняється від нинішньої лінійки тракторів підприємства. І справа не лише в двигуні — інженери удосконалили перевірену часом конструкцію, використавши вузли й агрегати відомих іноземних виробників. Презентували 100-сильний ЮМЗ у Києві на Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2014». До кінця року завод планує випустити першу партію зі 110 тракторів.

Новинка доступна в двох модифікаціях: ЮМЗ-10244Н та ЮМЗ-10254Н. Перша оснащується білоруським двигуном ММЗ Д-245 потужністю 105 к. с.. Друга — силовим агрегатом Perkins виробництва Великобританії. Потужність — 102 к. с. Та головне — двигун відповідає екологічному стандарту Tier 3 та вирізняється економічністю — 225 г/кВт.год. Крім того, в планах адаптувати до новинки німецький двигун Deutz.

Відбулися зміни і в трансмісії. Трактор отримав механічну синхронізовану 3-діапазонну КПП фірми Haima. Кількість передач вперед — 16, назад — 8. Діапазон швидкостей — від 3,6 до 41,5 км/год. вперед та від 1,8 до 18 км/год. назад. Особливість конструкції «коробки» — косозубі шестерні, що підвищили надійність та довговічність вузла.

Імпортні також муфта зчеплення і передній міст. Враховуючи, що модель повнопривідна, інженери використали посилену балочну конструкцію, що підвищило тягові зусилля машини. Посилено й задню навіску. Вал відбору потужності працює на трьох швидкостях: 540, 750 та 1000 об./хв. Гідравлічна система — універсальна роздільно-агрегатна з двома гідроциліндрами та системою автоматичного регулювання. Гідроліфт отримав функцію автопідйомну з додатковим фіксуванням в транспортному положенні.

Конструктори залишили каркас кабіни. Але при цьому максимально змінили її «начинку». Трактор отримав нові інтер’єр, панель приладів, розташування органів управління. Рульова колонка регулюється за висотою та кутом нахилу. Має регулювання й підресорене сидіння. Попрацювали інженери і над покращанням звукоізоляції та мікроклімату салону. Щоправда, кондиціонер пропонується за доплату.

Новинка пройшла випробування — завод готує її до серійного виробництва. План на цей рік — 110 тракторів. Цілком реалістично, враховуючи невисоку ціну — 28 000 доларів за модифікацію з двигуном Perkins. Головним конкурентом буде МТЗ. Однак ЮМЗ стане непоганою альтернативою продукції європейський та китайських виробників, а також потриманій імпортній техніці.

Додамо: новинка очолила модельний ряд підприємства (до цього пропонувалися лише 60- та 80-сильні трактори). Але як розповіли представники заводу, ненадовго. В планах — подальше розширення асортименту колісних тракторів за рахунок менш та більш потужних моделей.

 
Категорія: Фоторепортажі | Переглядів: 9130 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 ЮМЗ • 20:53, 06.11.2015
Haloo!
I am from Romania-Iasi,i want to buy ЮМЗ tractors.
My phone nr.is:+40 0740334865
ComForm">
avatar