MENU

14:44
John Deere виводить на ринок нове покоління самохідних обприскувачів

Американський виробник підготував заміну самохідним обприскувачам серії 4030. Нове покоління, що отримало індекс R4000, відрізняється набором інноваційних рішень, які дають змогу обробляти більше площ за менший час, вносячи матеріал більш точно. Вони ідеально підійдуть для великих господарств, яким потрібні машини з високою продуктивністю, в тому числі для роботи в складних умовах.

Серія складається з трьох моделей: R4030, R4038 і R4045 з двигунами номінальною потужністю від 123 до 258 кВт. Обсяг бака — від 3000 до 4536 л.

Флагман модельного ряду — R4045 — оснащений 9-літровим двигуном і має гідростатичний привід. Робоча швидкість становить до 40 км/год., транспортна — 56 км/год. Пневматична підвіска не лише підвищує комфорт роботи, але й дає змогу ефективно працювати на нерівностях.

Обприскувач адаптований для роботи як з рідинами, так і твердими речовинами. В першому варіанті він оснащений баком для розчину. Система управління має опцію повної автоматизації процесів заповнення обприскувача. Окрема програма обробляє дані датчика, збирає інформацію про вміст рідини в баку, виводячи її на дисплей.

Інженери змінили систему приготування розчину, щоб максимально збільшити ефективність і швидкість потоку. Стандартна система — насос і витратометр — дає змогу отримати на 30% більшу подачу, ніж на попередніх моделях (643 л/хв.), що зменшує час простою і збільшує продуктивність.

На вибір пропонуються штанги довжиною 27,5, 30,5 або 36,5 м. Їх конструкція була повністю змінена в порівнянні з попередньою серією 4030. Штанга підтримує високу стабільність завдяки центральному маятнику вирівнювання, який допомагає перетворити нерівні ділянки поля в горизонтальні, а не вертикальні рухи штанги. Завдяки цьому її висота над культурами майже не змінюється, відтак точність обробки підвищується. Система BoomTracPro стежить за дотриманням висоти автоматично. Крім того, інтегровані технології включають управління секціями штанги, дистанційну бездротову передачу даних тощо.

Якщо використовувати обприскувач для внесення сухих препаратів, то замість бака встановлюється бункер на 5,6 або 8,4 куб. м. Подібна трансформація підвищує універсальність машини і її окупність. Переобладнання обприскувача в розкидач мінеральних добрив займає всього чотири години.

Простора кабіна має велику площу скління. Салон традиційно для  John Deere максимально ергономічний. Сенсорний монітор сумісний з ISOBUS. Функція круїз-контролю дозволяє автоматично управляти обприскувачем на заданій швидкості.

Новинка буде доступна й українським аграріям. До речі, як повідомляло ІА «Агравері», на осінній виставці «InterAGRO 2014» в рамках конкурсу «InterAGRO Innovation Award» самохідний обприскувач John Deere серії R4000 став лауреатом в номінації «Машини для обробітку ґрунту та посіву, іригаційна техніка та обладнання».

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 599 | Додав: evgeniu | Теги: R4000, самохідний обприскувач, john deere | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar