MENU

14:46
Hog Slat представив нові рішення в утриманні свиней
На виставці ефективного тваринництва «EuroTier» (Ганновер, Німеччина) один зі світових виробників та постачальників обладнання для свинарства — американська компанія Hog Slat — представив доповнення до традиційної лінійки обладнання. Нові рішення вже пройшли випробування в господарствах, продемонструвавши вищі ефективність та прибуток.
Серед прем’єр — верстат для опоросу з більш плавною захисною дугою, яка дозволяє свиноматці безшумніше опускатися на підлогу. Суцільна зовнішня дуга регулюється по висоті і ширині, що створює комфортні умови для годування поросят.
Ще до виставки в Ганновері, 20 верстатів для опоросу пройшли тестування в одному з фермерських господарств Німеччини. За словами фермера, він ставив у ці верстати свиноматок, у яких в минулому були найбільші втрати поросят від придушування.
Маючи можливість порівняти показники, фермер зазначив, що до того втрати поросят були 1,0 на свиноматку, а використовуючи нові верстати Hog Slat втрати знизилися до 0,6 поросяти на свиноматку.

Новий верстат для опоросу дає змогу зменшити втрати поросят
Позитивні відгуки отримала і годівниця SowMAX. П’ятдесят їх  придбав німецький виробник свинини, в якого є невелика ферма на 100 свиноматок. За два тижні випробувань, 49 з 50 свиноматок видавали собі тільки ту кількість корму, яку могли з'їсти. В порівнянні з іншою системою годування на фермі, господар помітив значне зменшення витрати кормів. Це при тому, що з годівницями SowMAX свиноматки споживають більше корму (в середньому на 10 кг кожна), ніж на попередній системі. Враховуючи це, а також зменшенням потреби корму, господарство вже отримало значний економічний ефект.
З годівницями SowMAX свиноматки споживають більше корму
Виробники свинини з цікавістю розглядали й інше рішення  від Hog Slat — загони з металевих оцинкованих стержнів. На відміну від традиційних у Європі панелей з ПВХ такі загони сприяють кращому повітрообміну в приміщенні. До того ж монтаж оцинкованих загонів проводиться на 30% швидше, що означає менше витрат на робочу силу та економію часу.
Інше обладнання, яке викликало інтерес, — візки для кнурів Contact O Max, які підвищують відсоток заплідненості свиноматок і кількість народжених поросят, а також зменшують розтрату сперми і знижують трудові витрати. Відсоток заплідненості підвищується на 5%, а кількість відлучень підвищується на одне порося на свиноматку на рік. В результаті, за даними компанії, на фермі з тисячі свиноматок візок Contact O Max окупається всього за два місяці.
Загони з оцинкованих стержнів покращують повітрообмін, до того ж швидше монтуються
Виставка «EuroTier», що проводиться в Ганновері, є однією  з найбільших тваринницьких виставок у світі, залучаючи більше 2400 експонентів з більш ніж 50 країн та понад 150 тисяч відвідувачів. Пропонується широкий вибір обладнання, електронні системи годівлі, системи виробництва біопалива та інші рішення для ефективного тваринництва.
Компанія Hog Slat, Inc є найбільшим виробником і дистриб'ютором обладнання для свинарства у США. Має представництво в Україні, де пропонує набір рішень для свинарського комплексу: годівниці з нержавіючої сталі, верстати для свиноматок, загони для утримання свиней, системи вентиляції та автоматичного контролю тощо. Будучи виробником обладнання, компанія має можливість пропонувати клієнтам конкурентоспроможні ціни. Ще однією перевагою є те, що Hog Slat займається свинарством, маючи в США свинокомплекси замкнутого циклу на 27 тисяч свиноматок, 600 тисяч голів на відгодівлі на рік. Відтак фахівці компанії можуть поділитися реальним досвідом ведення бізнесу.
Категорія: Новини технологій | Переглядів: 571 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: свині, Hog Slat, обладнання для свинарства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar