MENU

10:41
Grimme знайшов спосіб підвищити продуктивність причіпних картоплезбиральних комбайнів

Двохрядковиий причіпний картоплезбиральний комбайн SE 260 отримав бункер на 5,5 т і високопродуктивний транспортер.

 

Якщо транспортний засіб вже наповнений, а в бункері ще є картопля, зазвичай, вона залишається в розвантажувальній частині, що не дає змогу використовувати повний обсяг бункера для нового врожаю. На практиці це означає, що, незважаючи на максимальний обсяг бункера в 5,5 т, завантажується набагато менше коренеплодів, за рахунок чого знижується продуктивність роботи комбайна.

Інженери Grimme усунули цей негативний ефект завдяки реверсивній і суцільній частинам транспортера бункера. Це рішення вже зарекомендувало себе на самохідній картоплезбиральній техніці. Таким чином, картопля, що залишилася в розвантажувальній частині, знову повертається в бункер. Крім того, ця картопля служить «подушкою», зменшуючи ризик пошкодження від падіння для щойно викопаних бульб.

Час розвантаження бункера становить всього 45 секунд. Це майже вдвічі швидше, ніж при використанні звичних, розділених на дві частини перевантажувальних систем. Трьохсегментний відкидний кронштейн розвантажувальної частини знижує висоту падіння картоплі. Дбайливому поводженні з коренеплодами сприяє й відсутність додаткового ступіня передачі в бункері.

Як запевняють у компанії, новації підвищують продуктивність на 10—20%, залежно від умов експлуатації, в порівнянні зі збиранням  комбайном зі стандартним бункером.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 452 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: SE 260, картопля, Grimme, причіпний картоплезбиральний комбай, комбайн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar