MENU

15:11
Французькі науковці «навчили» кукурудзу протистояти посухам

Euralis Semences розвиває програму посухостійких гібридів кукурудзи, Big Dutchman знайшов спосіб підвищити перетравність корму свинями, а Case IH запрограмував трактори розвертатися самостійно  -означимо найцікавіші розробки компаній для аграрного бізнесу.

 

ЗАЧЕПИТИСЯ ЗА ВОДУ

Що: селекційна програма посухостійких гібридів кукурудзи Roots Power

Виробник: Euralis Semences (Франція)

Французька компанія вивела на ринок гібриди кукурудзи з більш потужною кореневою системою, що дає змогу рослинам краще пристосовуватися до посушливих умов.

Довге і розгалужене коріння забезпечує підвищену стійкість рослин до посухи завдяки здатності краще та з більш глибоких горизонтів ґрунту поглинати воду та поживні речовини. Завдяки цьому кукурудза формує вищий врожай.

Розвинуті бічні корені, які добре формуються під кутом близько 45 градусів, сприяють формуванню потужної ярусної кореневої системи, збільшенню величини кута розгалуження коріння, що як наслідок, забезпечує кращу стійкість рослин до вилягання.

В рамках програми Roots Power виведено гібриди кукурудзи «Конгрес» (ФАО 250),  «Олімпус»  (ФАО 270), «Гарант» (ФАО 300), «Сенсор» (ФАО 370).

 

«ЕНЕРГЕТИК» ДЛЯ КОРМУ

Що: система гомогенізації цільних рослин кукурудзи PEF-System

Виробник: Big Dutchman (Німеччина)

Німецький виробник обладнання для свинарства представив інноваційну систему гомогенізації цільних рослин кукурудзи при годуванні свиней.

Свині не володіють певними ензимами і тому не можуть використовувати низку компонентів корму. Кормової компонент кукурудзяний силос в дозуванні до 15% в системі PEF обробляється за допомогою електричних пульсуючих полів. У результаті клітини відкриваються, і виділяється клітинний сік. Таким чином, вся клітина стає перетравною для свиней.

Завдяки поліпшеній пропозиції клітковини стає можливим використання додаткового позитивного потенціалу в області здоров'я тварин.

На додаток до очікуваної істотної економії витрат стає можливим більш ефективне використання сільськогосподарських площ — рослини кукурудзи відтепер можна використовувати на корм повністю.

 

«СЛІПИЙ» РОЗВОРОТ

Що: система автоматичного розвороту трактора NextSwath

Виробник: Case IH (США)

Гігант сільгоспмашинобудування доповнив систему точного землеробства програмним рішенням ​NextSwath. Це технологія автоматичного розвороту трактора — при досягненні кінця гону NextSwath автоматично розраховує та обирає найкращий можливий шлях для наступного гону.

Повністю автоматична система підвищує ефективність та точність сільськогосподарських операцій, звільняючи оператора від значного навантаження. При використанні причіпного обладнання, особливо з великою робочою шириною, ця технологія дозволяє уникнути «недобору» або «перебору» під час заходу в гін після розвороту. Це усуває пропуски та перекриття окремих ділянок.

 NextSwath, зазвичай, обирає найкоротший шлях до наступного гону, тим самим підвищує ефективність роботи машини та показники продуктивності на гектар і одночасно заощаджує паливо.

Цю систему також можна ефективно використовувати при роботі з рослинами, висадженими у рядки, або в операціях з розпилення гербіцидів. Серед інших її переваг — захист ґрунту: оскільки ділянка на кінцях гону завжди проходиться однаково, це дозволяє уникнути ущільнення ґрунту, а на пасовищах — захистити молоді паростки трави.

Система повороту NextSwath доступна для терміналів XCN-2050TM та FM-1000 Plus з системою автоматичного керування Autopilot.

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 541 | Додав: evgeniu | Теги: Трактор, корм, свинарство, кукурудза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar