MENU

14:49
Фермери Львівщини отримали понад 1.3 млн євро грантових коштів від Данії
Уряд Данії профінансував проект "Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні". Його мета – збільшення продуктивності та прибутковості у молочній та фруктово-овочевій галузях сільського господарства Львівщини. За п'ять років діяльності проекту у Львівській області було затверджено 181 грант на загальну суму 1,3 млн євро для 74 виробників і переробників сільськогосподарської продукції. 33 з них працюють у молочній сфері, відповідно 41 – у фруктово-овочевій. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на свій сторінці у Facebook. 


Грантові кошти господарства Львівщини використали на покращення умов праці, зниження собівартості продукції, автоматизацію виробничого процесу тощо. Зокрема, у молочному секторі фермери інвестували у проект з обладнання та техніки для кормової бази, доїльного обладнання, переробки молока, реконструкції та будівництва корівників.
Фермери також інвестували кошти гранту у будівництво та реконструкцію овоче- і фруктосховищ, відповідну техніку, сортувальне і пакувальне обладнання. Частка грантових коштів склала від 20% до 60% вартості інвестицій та надавалася безповоротно.
 «Фермерські господарства, залучені до проекту, досягли якісних результатів. Зокрема, у молочному секторі фермерам вдалося збільшити надої, а середня ціна на молоко, з господарств, що беруть участь у проекті, є вищою за середні ціни», - зазначив Міністр Олексій Павленко.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 461 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: фруктово-овочева галузь, Україна-Данія, Льівівщина, фермерські господарства, молочна продукція, проект, молочна галузь, молоко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar