MENU

14:30
Фермери Львівщини додатково отримають 1 млн грн

Державний фонд підтримки фермерських господарств планує виділити один мільйон гривень для фермерів Львівщини. Ця допомога буде здійснюватися в межах другого траншу держпідтримки, що складе загалом 25 мільйонів на всю Україну. Про це під час робочої поїздки до Львова повідомив в.о. директора Укрдержфонду Іван Слободяник. 

Під час виступу на семінарі «Розвиток малого і середнього підприємництва на селі» Іван Слободяник повідомив, що в межах другого траншу держпідтримки, який запланований на вересень-жовтень і складе загалом 25 мільйонів гривень, Укрдержфонд планує виділити один мільйон гривень львівським фермерам. Семінар було проведено Департаментом науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі при Мінагрополітики спільно з Департаментом агропромислового комплексу Львівської області.

Як повідомлялося раніше, наразі Укрдержфонд уже розподілив серед виробників 21,9 млн грн коштів із 25,6 млн грн, передбачених на цей рік. Також в Україні на базі Держфонду планується створити агентство з підтримки фермерів та сільських громад. Зокрема, агентство може бути створено за прикладом виплатних агентств, що діють у країнах ЄС.

«Європейська практика говорить про те, що всі програми державної підтримки сільського господарства сконцентровані під єдиним дахом і працюють за принципом єдиного вікна. Аби фермерам не доводилося проходити «квести», щоб отримати консультацію або грошову допомогу. Головним пріоритетом є зручний сервіс, максимально наближений до виробника», – повідомив Іван Слободяник.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 458 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar