MENU

11:24
Друга за величиною в світі вітрова електростанція відкрита в Уельсі

Вітрова електростанція вартістю в 2 млрд фунтів стерлінгів (3,2 млрд $) Gwynt у Mor (що в перекладі означає «морський вітер») розташована у восьми милях від Ливерпульского затоки. У господарстві вітропарку 160 вітряних турбін з потужністю 3,6 МВт, вироблені німецькою компанією Siemens AG.

Електростанція буде виробляти 576 МВт, це достатня кількість електроенергії для забезпечення порядку 400 тисяч житлових домогосподарств щорічно, що робить її другою за величиною в світі виробником енергії за допомогою морського вітру.

Проект знаходився в розробці з 2003 року, будівництво тривало з 2012 року.Вітроелектростанція займає площу в 80 квадратних кілометрів. Кожна турбіна піднімається на 150 метрів над рівнем моря і має сталевий фундамент вагою в 700 тонн. Турбіни були встановлені за допомогою судна-трубоукладача на глибину до 28 метрів. Крім того, підрядники також встановили дві величезні морські станції і проклали близько 134 кілометрів берегового кабелю.

Кервін Джонс (Carwyn Jones), перший міністр Уельсу сказав: « Gwynt у Mor є величезним досягненням і продовжуватиме приносити ряд переваг для регіону Північного Уельсу.Місцеві компанії були серед тих, хто отримав вигоду під час будівництва, а робоча електростанція означає високу зайнятість і можливості на довгі роки.

Завдяки молодим людям, що отримали знання в рамках системи навчання вітряних турбін , запропонованої головною організацією освіти і найбільшим навчальним закладом Уельсу Grwp Llandrillo Menai і курсам, пропонованим в енергетичному центрі коледжу в Ллінджфні, Північний Уельс стає привабливим місцем для тих фахівців, які шукають роботу в області енергетики ».

Проект Gwynt у Mor дав значну підтримку економіці Уельсу на етапі будівництва, з вкладенням більш ніж 90 мільйонів фунтів стерлінгів, виділених місцевим фірмам. Крім того, вітрова електростанція буде створювати і підтримувати в області близько 100 кваліфікованих інженерних робочих місць.

Вітроелектростанція є спільним підприємством RWE (60%), Stadtwerke Munchen (30%) іSiemens (10%).

Новий вітрової проект поставив RWE, другу за розміром компанію з продажу природного газу в Німеччині, на третє місце за величиною на європейському офшорному ринку.

Головний виконавчий директор RWE AG, Пітер Теріум сказав, «розширення використання поновлюваних джерел енергії є одним з наших основних напрямків зростання. В даний час ми розраховуємо інвестувати понад 1 млрд фунтів стерлінгів ($ 1,6 млрд) до 2017 р в зростаючі галузі поновлюваних джерел енергії, енергія вітру стоїть на передньому плані ».

Facepla.net за матеріалами: maritime-executive.com

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 500 | Додав: evgeniu | Теги: Siemens AG, вітроустановка, вітроенергетика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar