MENU

13:45
Для фермерських господарств важлива підтримка науковців, для аграрної науки

«Для маленьких фермерських господарств важлива підтримка науковців, для аграрної науки – підтримка держави. Слід надати цьому ланцюжку форму співробітництва», - зазначив Зенонас Дабкевічус,директор Наукового центру сільського господарства і лісівництва Литовської академії наук під час роботи Форуму UEAA, який відбувається 21-22 квітня у Києві.

Він зазначив, що українська наука в основному зорієнтована на великі агропромислові комплекси, у той час, як маленькі фермерські господарства потребують більшої уваги.

Зенонас Дабкевічус вважає, що можна створити такі проекти, на базі яких можуть співпрацювати невеликі фермерські господарства з науковими установами за підтримки держави: «Я вважаю до цього мають підключитися фермерські асоціації та держава. Вони мають допомагати дати життя таким проектам». Литовський колега зауважив на те, що умови сільського господарства і традиції наших країн схожі, і тому, Литва має чим ділитись з Україною.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 516 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: аграрна наука, фермерські господарства, наука, НААН, ферми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar