MENU

14:18
Десять тракторних прем’єр лютого в огляді «Farmers Weekly»

Популярний британський часопис вибрав десять найцікавіших тракторних прем’єр виставки SIMA 2015. Як зазначає видання, ТОП-компанії притримали головні новинки до «Agritechnica 2015», що пройде у листопаді. Натомість менш відомі в Європі виробники  отримали шанс опинитися в центрі уваги.

 

Fendt 1000

Однак без світових прем’єр не обійшлося. Головна з них — Fendt 1000 Vario. Серія включає чотири моделі потужністю від 380 до 500 к. с. Це робить новинку конкурентом таких «гігантів» поля, як CLAAS Xerion і Case IH Quadtrac. Щоправда, на відміну від них, Fendt зберіг класичну конструкцію. Трактори оснащуються 12.4-літровим двигуном MAN та перевіреною часом фірмовою безступінчастою трансмісією Vario.

 

Як зазначає видання, перші поставки варто чекати ближче до літа 2016 року. Виробник поки не оголошував цін, однак, як припускає «Farmers Weekly», розраховувати варто на не менше 400 000 євро.

 

Massey Ferguson

Інший бренд корпорації AGCO  — Massey Ferguson — представив трактори нової серії 7700 , що замінить серію 7600. MF 7700 включає п’ять моделей з двигунами Sisu об’ємом 6.6 л та 7.4 л і потужністю від 185 до 255 к. с. Силові агрегати відповідають еко-стандарту Tier 4 Final. На вибір пропонуються дві фірмові КПП Dyna: 4-діапазонна Dyna-6 та безступінчаста Dyna-VT. Також трактори отримали посилену передню підвіску, великий екран системи управління та інші новації, що підвищили продуктивність машини.

 

Case IH

Американський виробник оновив лінійку тракторів Puma (150—240 к. с.). Зміни торкнулися як «м’язів», так і «мізків» машини, що розширило спектр агрегатованого обладнання. Клієнти мають вибір з трьох трансмісій, що включає в тому числі безступінчасту CVX.

 

New Holland

New Holland представив нові трактори серії Т7. З-під рук дизайнерів та інженерів машини вийшли з більш агресивною зовнішністю, двигунами найвищого екологічного стандарту та з низкою новацій, що підвищили рівень продуктивність і комфорт роботи. На вибір пропонуються дві колісні бази. Діапазон потужності — 140—240 к. с. Крім того, як опцію на New Holland Т7 можна встановити новий передній бампер Bumpy. Виготовлений з пластика, він призначений для захисту автомобілів від лобових зіткнень з трактором. Щоправда, таке піклування про водія коштуватиме 3300 євро.

Claas

Німецький виробник отримав золоту нагороду за панорамну кабіну трактора Arion 400. «Прогрес у профілактиці, безпеці, комфорті й продуктивності», — так журі обґрунтувало своє рішення. Кабіна має хороший круговий огляд та скляний дах, що важливо при використанні фронтального навантажувача — операторам відтепер не доведеться витягувати шию, щоб проконтролювати процес піднімання стріли. «Панорамна» опція додасть 1000 євро до ціни трактора.

 

Deutz-Fahr

Deutz-Fahr «зрадив» традиційному зеленому кольору. Нова модифікація Warrior моделі 7250TTV пропонується і в чорному. Окрім кольору, трактор-«воїн» отримав хромовані решітку радіатора і вихлопну трубу, світлодіодні фари та шкіряне сидіння.

 

Lindner

Невеликий австрійський виробник представив новинку — Geotrac 84 Pro (заголовне фото). 95-сильний трактор обійдеться в 60 000 євро, що однак, як прогнозує «Farmers Weekly», не злякає потенційних покупців — фермерів з Австрії, Швейцарії та Німеччини, де компанія щороку знаходить до 1500 покупців. Lindner цінують за високі надійність та комфорт роботи: машину часто називають «Роллс-Ройсом» серед тракторів. Виробник використовує двигуни Perkins, трансмісію ZF і гідравліку Bosch-Rexroth.

 

Belarus

Як зазначає видання, білоруський МТЗ є одним з найбільших виробників Європи, конкуруючи за кількістю випущених тракторів з John Deere та New Holland. Крім рідного ринку, компанія зберігає сильні позиції в Росії, Україні, де Belarus цінують за простоту конструкції та невисоку ціну. Водночас, не виключає «Farmers Weekly», МТЗ має всі шанси закріпитися й у ЄС, зокрема, Великобританії. І ціновий фактор буде не менш важливий, ніж на ринках країн, що розвиваються. Представлена на SIMA 2015 новинка Belarus 2122.6 за 70 000 євро пропонує 6-циліндровий 7.1-літровий двигун з AdBlue потужністю 210 к. с., 16-ступінчасту КПП, передню навіску з ВВП та щедру комплектацію салону. І хоч дизайну трактора не вистачає витонченості, це не повинно стати на заваді інтересу до нього з боку європейських аграріїв, констатують британські журналісти.

 

Dong Feng

 Ще більший ціновий демпінг пропонує китайський Dong Feng. За 12 500 євро можна стати власником 50-сильного повнопривідного трактора з кабіною та… фронтальним навантажувачем. Щоправда, машині з силовим агрегатом відомої в Азії компанії Changchai потрібно пройти доопрацювання, щоб відповідати європейським стандартам викидів вихлопних газів. Водночас, зазначає видання, в ЄС готові спробувати на смак китайську техніку. Зокрема, міні-трактори Dong Feng вже вийшли на британський ринок, щоправда, з синім, а не червоним кольором та під брендом Landlegend.

 

Lego

Ні, відомий виробник дитячих конструкторів не взявся за випуск тракторів. На SIMA 2015 компанія спільно з John Deere представила «іграшкову» копію 9.0-літрового силового агрегату трактора 8000-ї серії, що відповідає оригінальним технічним кресленням John Deere. Щоб зібрати 125 000 лего знадобилося 8000 годин.

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 818 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: «Agritechnica 2015», Deutz-Fahr, Lindner, Dong Feng, Трактор, новинки, Fendt 1000, Belarus, SIMA 2015, claas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar